NEKAJ BESED O ZASVOJENOSTI S TELEFONOM, RAČUNALNIKOM ...

Danes bom pisal o zasvojenosti in njenih posledicah. Telefone, računalnike in tablice uporabljamo skoraj vsak dan. Na njih gledamo videe, iščemo podatke in igramo igrice, kar nas lahko zasvoji. Zaradi zasvojenosti nam lahko pade uspeh v šoli, nas bolijo oči itd.. 
Vir: http://chulawired.com/three-effects-of-computer-addiction/

Po podatkih, ki so jih podali znanstveniki, bi morali biti na računalniku (ali telefonu) največ 2 uri dnevno. Določiti si je treba pravila, na primer: jutri bom na računalniku eno uro danes pa pol ure. Telefona  ne uporabljamo med jedjo in  med tekmami, saj je to nespoštljivo.
Vir:: https://kotaku.com/5988752/id-like-fewer-addictive-games-thanks

Poskusi določiti en dan, ko računalnika ali telefona sploh ne boš uporabljal. Namesto igranja igric se raje druži z družino ali s prijatelji. Zaradi zasvojenosti lahko zamudiš pomembne dogodke v svojem življenju. Ko igraš igrice, si reči, da boš danes naredil le en »level« ali misijo. Ne pozabi ,da je tvoje resnično življenje pomembnejše od igric. Če pa se ne moreš odstraniti od igric, pa prosi starše ali šolo za pomoč. Lahko pokličeš tudi Tom telefon. Najdi si tudi hobi, ki te bo odvlekel stran od računalnikov. Medtem ko spiš, daj telefon zaradi sevanja stran od sebe.


                                                                 Jan Luka Matičič, 7. c

Vir: 

Komentarji