SLADICA ZA MRZLE ZIMSKE DNEVE

Mrzli zimski večeri so kot nalašč primerni za "crkljanje" doma. Sem  pa nedvomno sodijo tudi kakšne doma pečene sladice. Zato vam v nadaljevanju razkrivam sladki recept, ki bo "izboljšal" okus vašega čaja ob večerih v toplem domačem zavetju.

1.Marcipanove rožice

Vir: Vir: http://www.poslovni-bazar.si/uploads/mandelj_kroglice.JPG
Sestavine za testo:
-250g moke
-100g masla ali margarine
-100g mletega sladkorja
-1 drobno jajce
-polovico pecilnega praška
-1 vaniljin sladkor

Postopek dela testa:
Iz navedenih sestavin zamesimo gladko testo in ga razvaljamo 3 mm debelo ter izrežemo z modelčki v obliki rožic. Lahko si izberemo tudi druge modelčke, kar nam je pač všeč. Pečico segrejemo na 180 stopinj in pečemo piškote približno 10 minut, da postanejo svetlo rjave barve. Ohlajene razdelimo na dva dela in eno polovico piškotov pomočimo v stopljeno temno čokolado in okrasimo z mandeljnovimi palčkami.

Ostale sestavine:
-
marelična marmelada za sestavljanje piškotov
-200g marcipana
-200 g temne čokolade za obliv
-mandeljnove palčke za dekoracijo

Postopek dela:
Surovi marcipan malo obdelamo s sladkorjem v prahu, da postane bolj mehak. Nato ga tanko razvaljamo med dvema plastema folije (vrečke za zamrzovanje) in izrežemo z enakimi modelčki rožice (eno polovico piškotov). Piškote, ki jih nismo pomočili v čokolado, tanko premažemo z marelično marmelado in nanje pritisnemo marcipanove rožice, jih zopet tanko premažemo in pritisnemo skupaj z čokoladnimi polovicami.

                                                                  Janja Zupančič, 8. b

Komentarji