V torek, 26. 3. 2013,
je moja mami naredila sladico, ki je tako dobra, da še vam zaupam recept, da jo
boste lahko naredili in okusili.
BISKVIT:
-4
jajca
-1/5 jogurtovega lončka sladkorja
-1 jogurtov lonček mleka
-10 dag mletega maka
KREMA:
-1/2 l mleka
-4 žlice ostre moke
-250 g masla
-180 g sladkorja
-2 vanilijevega sladkorja
-sok dveh limon, poleg tega še naribamo limonino lupino (da ima krema res dober okus)
ČOKOLADNI OBLIV:
250 g čokolade ter 2,5 dl smetane
POTEK DELA:
Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake stepemo s sladkorjem. Beljake stepemo v trd sneg. K rumenjakom zmešamo mlet mak, olje, postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom in mleko. Na koncu primešamo še sneg iz beljakov. Pečemo na 170°C približno 20 min.
Za kremo v mleko zakuhamo ostro moko in ohladimo. Maslo stepemo s sladkorjem, dodamo vanilijev sladkor in sok dveh limon. Nato dodamo še ohlajeno kuhano maslo. Namažemo po ohlajenem biskvitu in prilijemo s čokoladnim oblivom.
NE IZPUŠČAJTE LIMONINEGA SOKA IZ KREME ZARADI STRAHU, DA BI SE SESIRILA - NE BO SE, ČE JE LE PRAV OHLAJENA. MAK SE NAMREČ KRASNO UJEMA Z LIMONINO AROMO.
"Treba je jesti, da bi živeli, ne pa živeti, da bi jedli." pravi naš slovenski pregovor.
Janja Zupančič, 6. b
-1/5 jogurtovega lončka sladkorja
-1 jogurtov lonček mleka
-10 dag mletega maka
KREMA:
-1/2 l mleka
-4 žlice ostre moke
-250 g masla
-180 g sladkorja
-2 vanilijevega sladkorja
-sok dveh limon, poleg tega še naribamo limonino lupino (da ima krema res dober okus)
ČOKOLADNI OBLIV:
250 g čokolade ter 2,5 dl smetane
POTEK DELA:
Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake stepemo s sladkorjem. Beljake stepemo v trd sneg. K rumenjakom zmešamo mlet mak, olje, postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom in mleko. Na koncu primešamo še sneg iz beljakov. Pečemo na 170°C približno 20 min.
Za kremo v mleko zakuhamo ostro moko in ohladimo. Maslo stepemo s sladkorjem, dodamo vanilijev sladkor in sok dveh limon. Nato dodamo še ohlajeno kuhano maslo. Namažemo po ohlajenem biskvitu in prilijemo s čokoladnim oblivom.
NE IZPUŠČAJTE LIMONINEGA SOKA IZ KREME ZARADI STRAHU, DA BI SE SESIRILA - NE BO SE, ČE JE LE PRAV OHLAJENA. MAK SE NAMREČ KRASNO UJEMA Z LIMONINO AROMO.
"Treba je jesti, da bi živeli, ne pa živeti, da bi jedli." pravi naš slovenski pregovor.
Janja Zupančič, 6. b
Komentarji
Objavite komentar