MAKOV BISKVIT S KREMO

V torek, 26. 3. 2013, je moja mami naredila sladico, ki je tako dobra, da še vam zaupam recept, da jo boste lahko naredili in okusili.  

BISKVIT:


-4 jajca
-1/5 jogurtovega lončka sladkorja
-1 jogurtov lonček mleka
-10 dag mletega maka

KREMA:

-1/2 l mleka
-4 žlice ostre moke
-250 g masla
-180 g sladkorja
-2 vanilijevega sladkorja
-sok dveh limon, poleg tega še naribamo limonino lupino (da ima krema res dober okus)

ČOKOLADNI OBLIV:

250 g čokolade ter 2,5 dl smetane 

POTEK DELA:

Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake stepemo s sladkorjem. Beljake stepemo v trd sneg. K rumenjakom zmešamo mlet mak, olje, postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom in mleko. Na koncu primešamo še sneg iz beljakov. Pečemo na 170°C  približno 20 min.

Za kremo v mleko zakuhamo ostro moko in ohladimo. Maslo stepemo s sladkorjem, dodamo vanilijev sladkor in sok dveh limon. Nato dodamo še ohlajeno kuhano maslo. Namažemo po ohlajenem biskvitu in prilijemo s čokoladnim oblivom.


NE IZPUŠČAJTE LIMONINEGA SOKA IZ KREME ZARADI STRAHU, DA BI SE SESIRILA - NE BO SE, ČE JE LE PRAV OHLAJENA. MAK SE NAMREČ KRASNO UJEMA Z LIMONINO AROMO.


"Treba je jesti, da bi živeli, ne pa živeti, da bi jedli." pravi naš slovenski pregovor.

                                                                     Janja Zupančič, 6. b

Komentarji