TAYLOR SWIFT

Taylor Alison Swift je bila rojena 13. decembra  1989. Je ameriška pop pevka in tekstopiska, ki je navdušuje veliko mladih ljudi.  

Pesmi je začela pisati profesionalno pri 14 letih. Svoja zgodnja leta je preživela na kmetiji z božičnimi drevesci. Nato se je z družino preselila v najeto hišo v primestju. Poletja je do 14. leta preživljala Stone Harborju v New Yersyju, kjer je nastopala v lokalni kavarni. 

Taylor se je kasneje osredotočila na country glasbo, ki so jo navdihnile pesmi Sahanie Twain. 

Po ogledu dokumentarca o Faith Hill je Taylor Swift začutila, da se mora preseliti v Nashville v Tennesseeju, da bi lahko nadaljevala glasbeno kariero. Tja je odpotovala z mamo, da bi obiskala založbe in predložila demo posnetke karaok, vendar je bila zavrnjena. 

Po zavrnitvah jo je serviser računalnikov in lokalni glasbenik naučil igrati kitaro. Kasneje je začela sodelovati z menedžerjem talentov iz New Yorka, Danom Dymtrowom.  

Nashvilu je Taylor sodelovala z izkušenimi tekstopisci. Leta 2021 je posnela najdaljšo pesem v zgodovini in to je All To Well. Pesem je spremljal kratki film, ki je prejel nagrado Grammy za najboljši glasbeni video.  

V svoji karieri je do sedaj prejela 12 nagrad Grammy, osvojila pa je tudi nagrade MTV Video, BRIT nagradi, CMA nagrado in Billboard Music Awards 


                                                               Inaja Adrović, 8. a

Komentarji