POSTANI TABORNIK!

Imaš veliko prostega čas? Si poleg šole želiš početi še kaj? 

Sem tabornica, saj sem prepričana, da v tem okolju pridobiš ogromno znanja o naravi in taborniškem načinu življenja. 

Odločila sem se pridružiti Rodu bistriških gamsov, ki deluje v Kamniku. Naše taborniške skupine se sestajajo enkrat tedensko in tam imamo priložnost, da se skupaj s svojim vodnikom, ki vodi našo manjšo skupino, učimo taborniških veščin in izvajamo naloge za pridobivanje značk. Poleg tega se učimo novih iger in spoznavamo naravo. 

Ob vpisu prejmeš svojo rutko, ki jo nosiš na vseh taborniških akcijah, sestankih in taborih. Naši tabori potekajo trikrat letno, v zimskem, spomladanskem in poletnem času ter jeseni. Rutka, ki jo nosiš, se s časom spreminja in prehaja od svetlo modre barve, nato v rdečo, zeleno, modro, oranžno in končno v vijolično, pri čemer vsaka barva predstavlja določeno starostno obdobje.

Taborniki imamo tudi akcije, na primer čistilno akcija ali pa pohod. Zbiramo tudi značke (signalist, bolničar 1, poznavalec živali ...). Značko osvojiš tako, da opraviš določene naloge. Ko dobiš značko, jo prišiješ na kroj (taborniško srajco).  Seveda pa se taborniki  najraje zberemo ob ognju in zapojemo. 

Če ne veš, kaj bi počel, se hitro vpiši v najbližje taborniško društvo! Pridruži se nam in doživi nepozabne taborniške izkušnje!😊  

Živa, 7. a

Komentarji