KULTURNI DAN ZA 7. RAZRED: RELIGIJE

V sredo, 18. 10. 2023,  je imel 7. razred kulturni dan, poimenovan religije. Dan so vodili učitelji Urška Gostečnik – učiteljica zgodovine, Anamarija Erčulj – učiteljica likovne umetnosti, Ema Vidic Judež – učiteljica geografije, Andrej Homar – učitelj zgodovine in Petra Stopar – učiteljica etike.  

Prvo šolsko uro smo dobili učne liste, ki smo jih s pomočjo učiteljice rešili. Ko smo to naredili, smo izvlekli lističe z eno izmed ver. Vera je bila naša tema, o kateri smo naredili miselni vzorec. Izdelali smo ga v skupinah po dva, tri ali štiri. Napisali smo, katerega boga častijo pripadniki te vere, na katerem območju je prisotna ta vera, verske simbole,  verske prostore, praznike, obrede in zanimivosti. Miselni vzorec smo izdelali s pomočjo tablic. Ko smo plakate dokončali, smo jih tudi predstavili. 

Po predstavitvah pa smo se preobuli, oblekli in učitelja počakali pri vhodu. Zgodovino po Kamniku smo raziskovali z učiteljem Andrejem Homarjem in učiteljico Petro Stopar. Sprehajali smo se po Šutni. Pokazala sta nam, kje je bila včasih zapornica za vstop v mesto, našo cerkev, podobo Johanesa Gutenberga na zidu, samostan in še več. 

Dan je bil zanimiv, saj sem spoznala veliko novih religij in njihovih značilnosti. Je pa zanimivo, da se bomo o religijah učili pri kar štirih predmetih. To so etika, zgodovina, geografija, nekaj pa tudi pri likovni umetnosti. 

                                                                                                                                    Mia, 7. c

Komentarji