KAJ SMO POČELI MED EPIDEMIJO?

Med tednom se običajno zbudim okoli osmih, poskrbim za svojo osebno higieno, si skuham kavo z mlekom in okoli 9. ure zjutraj začnem delati za šolo. Delam ponavadi do petih ali šestih zvečer. Okoli dveh/enih jem kosilo.  Dela mi ne uspe narediti zaradi količine in motečih dejavnikov (telefon, hrup, itd. ). Ven grem približno na tri dni in redno spremljam novice o novem koronavirusu. (Samo, 9. a)

Kot vsi vemo so se zaradi epidemije Corona virusa zaprle vse šole po Sloveniji, med njimi pa je tudi naša šola. Tako smo 16. 3. 2020 dobili navodila za pouk na daljavo, kar pa pomeni, da se učiš doma s pomočjo gradiva in predelaš snov sam.  

Prednosti pouka na daljavo so, da se lahko zbudiš, kadar želiš, in lahko delaš s tako hitrostjo, kot ustreza tebi. Seveda pa so tudi slabosti, ena velika slabost je da ne dobimo razlage in tako si moramo snov razložiti sami. Moj dan v izolaciji pa poteka takole ... Zjutraj se s pomočjo budilke zbudim ob 8.40, nato pogledam socialna omrežja in se odpravim na zajtrk. Po zajtrku se uredim in nato grem delat za šolo, seveda pa delam ob glasbi, kar se mi zdi velika prednost. Ne delam čisto po urniku, ampak si delo prilagodim drugače. Po končanem delu se za kakšno uro odpravim na sprehod v naravo . Ko pridem nazaj, pa imam malo časa zase in tega porabim za Netflix, po kosilu pa se z družino igramo kakšno družabno igro. Okoli 20. ure pa se odpravim v svojo sobo, kjer gledam Netflix do poznih večernih ur. V obdobju izolacije pa je seveda treba skrbeti za higieno še bolj kot po navadi, tako da si umivamo roke, se ne dotikamo obraza, se ne družimo s prijatelji in imamo primerno varnostno razdaljo. Mogoče se ne zavedaš, da tebi morda ne bo nič, vendar pa starejši ljudje lahko za tem umrejo, tako da upoštevajmo navodila. (Ana, 9. b) 

V času izolacije smo morali za šolo delati doma. Nekaterim je bilo to všeč, nekaterim nekoliko manj. Med karanteno se je zgodilo kar nekaj zanimivih stvari. Ko smo izvedeli, da je Covid-19 prišel v Kamnik, so se zaprle vse šole in vse trgovine, razen trgovin s hrano. Prvih nekaj dni je vse skrbelo, kaj se bo zgodilo, potem pa smo se  počasi začeli privajati. 

Junija gremo nazaj v šolo in upam, da bo kmalu spet vse tako, kot je bilo pred Covid-19, saj se bližajo počitnice. (Kaja, 8. b)


Komentarji