Naši idoli: JAMES ARTHUR

Za predstavitev Jamesa Arthurja sem se odločila, ker mi je njegova glasba zelo všeč. Zelo všeč so mi tudi njegova besedila, saj imajo zgodbo, in pa same pesmi, saj bolj mirne in se ob njih lahko učim ali pa jih poslušam v prostem času.  

Vir
James Arthur se je rodil 2. marca 1988 Middlesbroughu v Angliji. Njegovo pravo ime je James Andrew Arthur. Na začetku kariere je nastopal večinoma v barih v svojem domačem mestu.  
Leta 2011 pa se je udeležil tekmovanja The Voice v Veliki Britaniji, kjer mu je uspelo priti vse do finala. Leta 2012 pa so se njegove sanje uresničile, prišel je na avdicijo za The X Factor, kjer se je uvrstil v naslednji krog in tako prišel vse do finala, v katerem je tudi zmagal.    
Po tej zmagi je James odšel na turnejo po Veliki Britaniji, kjer je razprodal vse arene, tudi tako znane kot je Wembley. Svoj prvi album je izdal leta 2012 z naslovom Sins by the sea, tudi v letu 2013 je izdal album z naslovom James Arthur



Petega januarja 2014 je odšel na svojo 37-dnevno turnejo po Evropi. V letu 2016 je izdal album z naslovom Back from the Edge, v katerem je tudi ena izmed njegovih najbolj poznanih skladb Say You Wont Let Go. Samo leto kasneje pa je izdal skladbi  Naked in priredbo pesmi iz filma The Greatest Showman Rewrite the Stars, ki jo je zapel skupaj z Anne-Marie. 10 maja 2019  je izdal pesem z naslovom Falling Like The Stars, 18 oktobra pa je izdal svoj najnovejši album z naslovom YOU. Na začetku leta 2020  je ponovno odšel na turnejo po Evropi, vendar je med turnejo zbolel, tako da so nekatere države/mesta ostala brez njegovega nastopa.  

Na tej povezavi lahko prisluhnete njegovi pesmi Saj You Won't let go.



                                                                                                          Ana Vidovič, 9. b

Viri:  

Komentarji