DRUŽINSKI IZLET: Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga

Z družino smo se odločili, da obiščemo center vesoljskih tehnologij Noordung v Vitanjih.
Vir
Od doma smo se z avtom odpravili okoli 10. ure, do cilja pa smo se vozili eno uro. Prispeli smo. Najprej sem mislila, da je ta stavba priletela iz vesolja, saj je nenavadne, okrogle oblike, vendar mi je oči razložil, da so jo zgradili.

Ko smo vstopili, je oči odšel po karte, mi pa smo gledali film, v katerem je astronavtka razkazala vesoljsko postajo. Pridružil se nam je vodič in ogledali smo si ves muzej. Najprej smo se ustavili pri osnovnih informacijah o Hermanu Potočniku, nato pa pri knjigah. Odšli smo naprej in prišli do sistemov planetov in predmetov, ki so jih imeli v vesoljski postaji. Videli smo simulator aviona, v katerega se usedeš, si nadeneš simulatorska očala in primeš ročico, s katero urejaš smer ali višino. To sva z bratom poskusila in občutek je bil zelo dober.
Sedli smo v avto in se odpeljali proti Celju. Tam smo se ustavili v Mcdonald'su in jedli. Odpeljali smo se domov. Naš družinski izlet se je zaključil. Vsi smo bili zelo veseli, da nam je uspelo organizirati tako dober družinski izlet.
Priporočam vam obisk tega muzeja, saj se boste v njem veliko novega naučili.

                                                                               Anja Božičnik, 6. a

Komentarji