KROG ZA NAŠO PRIHODNOST


V petek, 27. 9. 2019, smo učenci Osnovne šole Frana Albrehta in Osnovne šole Toma Brejca sklenili krog okoli naših šol, pri tem so se nam pridružili tudi učenci CIRIUS-a. Poleg že omenjenih šol so krog za našo prihodnost sklenili tudi učenci podružničnih šol. Sedmošolci Osnovne šole Frana Albrehta pa so v okviru športnega dne krog sklenili na planini Koren.




Zbrali smo se, da bi ozaveščali o 
 pomembnosti podnebnih sprememb. Naš cilj je, da se tudi v manjših skupnostih zavemo tega problema in s svojim načinom življenja pripomoremo k manjšemu ogljičnemu odtisu.  


Kot kažejo raziskave, naj bi se v Ljubljani po podatkih, objavljenih na portalu MMC RTV SLO, do leta 2050 temperatura zvišala za kar 8°C, kar je zelo veliko. Večina živalskih in rastlinskih vrst se tem temperaturam ne bo mogla prilagoditi. S tem je ogrožen tudi obstoj človeške vrste, to pomeni, da je ogrožena naša  prihodnost, prihodnost naših otrok in vnukov. 


Zato vas pozivamo k spremembam. Kaj torej lahko storite? Namesto avtomobila uporabljajte javna prevozna sredstva in kolesa, za kakšno stopinjo zmanjšajte ogrevanje stanovanj,  izogibajte se uporabi plastičnih vrečk in plastenk. V trgovini si vzemite nekaj sekund časa in preverite, v kakšni embalaži je želen izdelek pakiran. Učenci upamo, da smo vas  s tem dejanjem opozorili in  vas spodbudili k spremembam. 
       

                                                                                                                                                                                              Zala Leban, Ema  Bernot, Vita Škrjanc, Loti Albiani in učiteljica Ema Vidic Judež

Komentarji