NAJDI OSEBO, S KATERO SI LAHKO TO, KAR SI

Rada bi vam povedala, kakšen je pravi prijatelj in kakšen je slab ter kako to prepoznati.

Vir
Med spoznavanjem novega prijatelja vidiš, ali se z njim ujameš, ali sta si podobna, kako se pogovarja s tabo ... Včasih mislimo, da imamo najboljšega prijatelja, a kmalu ugotovimo, da ni tako. Zagotovo pa je pravi prijatelj tisti, ki mu zaupaš in  ki ne izda tvojih skrivnosti. Je ponosen nate in na tvoje uspehe, te podpira, predvsem pa je tu zate, ko ga potrebuješ, in ti ne obrne hrbta, ko si na tleh, in ti »riše nasmeh na obraz«.


Tisti, ki so do tebe nesramni, ki te ne sprejmejo takšnega, kot si, niso tvoji prijatelji. Imajo te za kratek čas oz. dokler ne najdejo boljšega. Imej prijatelja, h kateremu lahko prideš in se ti ni treba opravičevati, se zagovarjati, ničesar ti ni treba dokazovati. Kljub svojimi nerodnimi besedami, kljub sodbam, ki te lahko speljejo na napačno pot, v tebi vidi človeka. Pravi prijatelj bo mislil nate, četudi bosta sprta, mislil bo nate, ne bo mogel spati, ne bo mogel jesti, ne bo imel »razloga za življenje«, počutil se bo, kot da brez tebe ni sposoben ničesar, da mu ne gre nič od rok. Pravi prijatelji so tisti, ki ti ščitijo hrbet in stojijo s tabo, do tebe so iskreni ne lažejo ti in ti oprostijo, ko narediš napako. 


Najdi osebo, s katero si lahko to, kar si, ki te nasmeji, ko misliš, da se ne boš nikoli več smejal. Nekoga, ki ti polepša dan samo s tem, ko ga vidiš, ki ga ni sram, da se druži s tabo in je hvaležen za vsako stvar, ki jo je doživel s tabo. Slabi prijatelji ti ne bodo stali ob strani, ne bodo se »potegnili« zate, ko boš to potreboval. Ko boš potreboval pomoč, ti bodo  obrnil hrbet in te še bolj prizadeli ter te izkoristili za svoje dobro.

                                                                             Viktorija Kos, 8. b

Komentarji