MOJA SANJSKA ŠOLA

Predstavila vam bom sanjsko šolo, ki bi imela dve nadstropji in dvigalo. Vsak učenec bi imel svojo omarico, lahko bi jo lahko okrasil, kakor bi želel. Imeli bi tudi svoje prenosne računalnike, na katere bi lahko zapisali vso snov. Lahko bi imeli telefone. Odmor bi trajal 20 minut, razen za malico, ta bi trajal 1 uro. Imeli bi največ 6 ur pouka, brez predur in obveznih predmetov. V vsem letu bi bili dve ustni preverjanji znanja in en test. Teste bi pisali na računalniku. Vse, kar bi morali vedeti za ocenjevane, bi se naučili v šoli in ne doma. 

Vir

Učili bi se samo osnovne stvari oz. snovi, ki nam bodo prav prišle v življenju. Za športno bi si lahko izbral šport, kjer te bi potem učitelj ocenil. Lahko bi izbrali fitnes in osebnega trenerja. Športali bi predvsem zunaj in to vsak dan. Po športni bi imel vsak učenec masažo, če bi jo seveda želel. Za vse, ki radi berejo, pa bi imeli veliko knjižnico, v kateri bi lahko brali. 

Vir

Umetniške duše bi lahko ustvarjale in imele poseben prostor samo za ustvarjanje. Imeli bi avtomate s prigrizki in pijačo. Malice in kosila bi bili dobri, vroči in zastonj. Vsak bi si lahko naredil svoj meni za en teden naprej. Imeli bi glasbene želje, ki bi se predvajale med odmorom. Ob koncu šole, torej junija, bi predvsem gledali filme, odšli na izlet in se zabavali.

                                                              Viktorija Kos, 8. b

Komentarji