KAKO PRI NAS POTEKA URA MATEMATIKE?

Danes vam bom opisala, kako poteka šolska ura matematike v 7. a razredu. Ko prispemo v razred, se najprej pozdravimo in pripravimo zvezke za pouk matematike. Po tem, ko so potrebščine pripravljene, se gremo pogovarjat ali kaj igrat. Ko zazvoni zvonec, stečemo v učilnico, kjer se najprej z učiteljico Silvo Maroh pozdravimo in pogovorimo, kako se bomo tisti dan obnašali, in ko se dogovorimo, se prične  pouk.


Najprej odpremo zvezke in učiteljica nam pove, kaj bomo tisti dan delali. Vsako uro prve primere rešujemo z učiteljico, druge pa rešimo sami. Ko želiš učiteljico kaj vprašati, nam mora ona to dovoliti, saj ni vsakič pravi čas. Pri pouku moramo imeti vsakič pripomočke, za katere nam učiteljica to kakšen dan prej pove. Med reševanjem moramo biti čisto tiho, saj z govorjenjem motimo drug drugega. 


Če imamo v tistem času še kakšen test, nam učiteljica pove, kaj pišemo, in nam tisto snov še enkrat razloži ter nam pomaga, če česa še ne vemo. V primeru, da se pri pouku kdo od učencev ne obnaša primerno, ga opozori ali pa mu napiše na listek, kaj mora še narediti, in ga pošlje do učiteljice Jane. Pet minut pred koncem ure nam pove, če moramo doma še kaj dokončati. Če nam ni treba, lahko v miru pospravimo zvezke. Ko zazvoni, se pozdravimo in zapustimo učilnico. 

                                        Lara Plahuta, 7. a

Komentarji