TEKMOVANJE IZ ZNANJA PRVE POMOČI 2019

Predstavila vam bom potek tekmovanja, ki je potekalo v četrtek, 28. 3. 2019, v Osnovni šoli Marije Vere.

Za priprave na tekmovanje nismo imeli veliko časa, vaje pa smo imeli ob petkih 7. šolsko uro. Naša mentorica je bila učiteljica Monika Jelenc. Pri njej smo dobili osnovno prakso iz prve pomoči (kako človeka damo v pravilni nezavestni bočni položaj, kako ukrepamo pri zlomih, zvinih, praskah in opeklinah, kaj storimo, če človek ne diha in se ne odziva, da mu nudimo prvo pomoč pred prihodom reševalcev …), za teoretični del pa smo se pripravljali sami s pomočjo listov, na katerih je bila vsa teorija.
Do mesta tekmovanja smo se sprehodili z našo mentorico in še zadnjikrat ponovili osnove. Prijavljeni smo imeli dve skupini po tri učenke. Tekmovanje je potekalo v dveh učilnicah. Tekmovali smo učenci treh osnovnih šol, in sicer naša šola – OŠ Frana Albrehta, OŠ Marije Vere in OŠ Šmartno v Tuhinju. 

Vir

V prvi učilnici smo imele poškodovanca, ki ga je bilo potrebno poviti. V drugi učilnici sta bila dva poškodovanca, enega smo položili v nezavestni bočni položaj, drugemu pa smo morali  poviti roko. Po pokazanem znanju  smo odšli v  učilnico, v kateri smo jedli malico in čakali na rezultate.
Osvojil smo  2. mesto. Za nagrado smo dobili priznanje, pisalo in zvezek. Po podelitvi nagrad smo skupaj z mentorico ponosno odšli domov.

                                                                                                   Viktorija Kos, 8. c

Komentarji