BOHEMIAN RHAPSODY

Za članek o filmu Bohemian Rhapsody sem se odločila, ker sem si ga pred kratkim ogledala in mi je bil zelo všeč.

Film govori o življenju Freddieja Mercuryja. Skozi film izvemo, kako je postal glasbenik, kako se je srečal s svojo skupino, kako je skupina dobila ime, kako je zaslovel …
Freddie se enkrat odpravi v nočni klub, kjer na odru igrajo bodoči kitarist, basist in bobnar skupine Queen s svojim takratnim bendom. Po nastopu jih zapusti glavni pevec in tako naletijo na Freddieja, ki se jim predlaga za pevca. 
Skupino imajo ljudje radi, zato se odločijo posneti svojo prvo ploščo. Tako jih opazi njihov kasnejši menedžer, ki se skupini za to službo ponudi sam in njihovo ploščo kmalu spravi na radio, televizijo … in jim kasneje ureja nastope po različnih koncih sveta. 


Freddie spozna tudi punco Mary, ki ga spremlja že od začetka njegove kariere. 
Queeni postajajo vedno bolj poznani in nastopajo po vsem svetu, njihove pesmi pa prav tako postajajo vse bolj prepoznavne. Freddie se zaroči z Mary, vendar kasneje spozna, da so mu fantje bolj všeč kot punce. To tudi pove Mary, ki se odloči ostati njegova prijateljica in mu stoji ob strani do konca življenja. 



Freddie spozna Paula, ki kasneje postane njegov fant. Zaradi Paula Freddie začasno tudi razdre bend in nekaj let ustvarja samostojno. Vendar spozna, da je naredil veliko napako, ko je zapustil ljudi, s katerimi si je bil tako blizu, zato se odloči, da zapusti Paula in se vrne k skupini ter se članom opraviči za svojo napako. Seveda mu oprostijo in sprejmejo odločitev, da bodo nastopili na live aidu kljub temu, da niso skupaj nastopali že več let. 
Freddie v tem času tudi spozna, da je zbolel za aidsom in da nima več veliko časa. To pove skupini, ki ga podpira do konca. Po nastopu na live aidu Queen skupaj ustvarja še sedem let, do Freddieve smrti.

Če želiš izvedeti podrobnosti, ti priporočam, da si film ogledaš.

                                                                                                      Alja Bezjak, 8. b

Komentarji