NEZGODA NA SMUČIŠČU

V torek, 12. 3. 2019, je na naši šoli potekal športni dan. Učenci smo se sami prijavili na dejavnost, ki nam je bila všeč. Jaz sem se prijavila na smučanje.  Na smučanje se je prijavilo 66 učencev. Razdelili smo se v pet skupin od 6. do 9. razreda, jaz sem bila v 3. skupini.

Krvavec

Ko smo zjutraj dobili malico, smo se odpravili na avtobus. Izza športne dvorane smo ob 8.30 z avtobusom krenili proti Krvavcu. Po prihodu na smučišče smo obuli pancerje in odšli smučat. Smučati smo začeli ob 9.00, in sicer po skupinah z učitelji. Ob 11.00 smo imeli malico in kratek počitek, nato pa smo se vrnili na smuko.
Ko smo se peljali po progi, mi je na smučki spodrsnilo in sem padla. Kljub trudu nisem mogla vstati, samo držala sem se za koleno. K meni je prišel mlad par, govorila sta rusko (no,  vsaj sklepam tako), in pomagala sta mi odpeti drugo smučko. Prišla je še ena ženska, ki me je v angleščini spraševala, ali sem v redu, kaj me boli … ostalega nisem razumela. Starejši gospod je odšel po reševalce, saj nisem mogla vstati, kaj šele smučati.  

Vir

Nato je prišel učitelj in z mano počakal prihod reševalca. Reševalci so mi povili nogo in dali opornice ter me z akijo peljali v ambulanto pred gondolo. V ambulanti sem bila približno pol ure, nato sem se z reševalsko gondolo odpeljala do učiteljice ki me je peljala v Kamnik.  

Tam me je prevzela moja mami in me peljala v Ljubljano na urgenco. Tam sem srečala svojo sošolko ki pa se je poškodovala pri drsanju in si zvila nogo, zame pa so ugotovili, da imam natrgane vezi na kolenu. Dan je bil zelo zanimiv, saj se mi je zgodilo veliko novega.

                                                             Ema Kvas, 7. b

Komentarji