KAKO SKRBETI ZA HRČKA


Danes vam bom predstavila, kako skrbeti za hrčka. Sama imam pritlikavega ruskega hrčka. Kar bom napisala, velja za to vrsto hrčka.  
Vir: https://www.lopolis.si/?MeniZgorajID=5&MeniID=65&StranID=109

1. ZGODOVINA RUSKEGA PRITLIKAVEGA HRČKA
Ruski pritlikavi hrček  je bil odkrit leta 1902 v Tuvi. Odkril ga je W. C. Campbell na področju Kitajske in Rusije.

2. HABITAT ALI ŽIVLJENJSKI PROSTOR
V stepah vzhodne Azije koplje rove tudi do enega metra globoko. Rovi so nastlani z ovčjo dlako, ki jih pozimi varuje pred mrazom. Njihova konstantna temperatura je pribl. 16 °C.

3. VRSTA IN SPOL
Pred nakupom hrčka se moramo najprej odločiti za vrsto in spol. Ko se odločimo za vrsto, se pozanimamo o boleznih in virusih, ki jih ta vrsta lahko dobi. 
Zelo pomembno je, da pogledamo bolezni in viruse, saj mogoče vrsta hrčka, ki bi jo imeli radi, ni primerna za vaše okolje. Priporočam, da si izberete pritlikavega ruskega hrčka in da se ne odločite za roborovskega hrčka. Seveda so ti zelo luštkani in majhni, vendar so zelo zahtevni. Sama sem imela roborovskega hrčka in mi je umrl po pol leta, saj mu nisem nudila dovolj stvari, ki jih je potreboval, ker se nisem dovolj pozanimala.  

4. PRIPOMOČKI ZA NEGO HRČKA
Če želite, da bo vaš hrček čist in da ne bo imel garij, mu kupiti eno od zobnih ščetk, ki so navadno za ljudi in so zelo nežne - na primer CURAPROXovo  ultra soft krtačko.

5. PRIPOMOČKI V NJEGOVI ALI NJENI KLETKI
Najprej moramo kupiti dve posodici za vodo in hrano. Namesto ene posodice lahko kupite tudi napajalnik, ki pa mora biti namenjen prav hrčkom, saj če kupite premajhnega ali prevelikega, hrček iz njega ne bo mogel piti. Druga stvar, ki jo potrebuje hrček, je majhna hiška, v kateri bo spal. Vanjo ga položite, ko ga boste pripeljali domov, saj se bo v njej počutil varno in bo od takrat naprej v njej spal. Vse povezave do teh pripomočkov bom navedla na koncu tega opisa – izbrala sem samo najboljše. 
Kupiti morate tudi kolo, ki ga bo uporabljal, najbolje pa bo, če kupite nekakšno kroglo, v kateri teče in se zabava. Lahko kupite tudi rov, v katerem bo jedel hrano ali pa bo imel tam shrambo.

Vir: https://www.pinterest.com/explore/hamster-cages/?lp=true

6. HRANA IN PRIBOLJŠKI
Najboljša je tista hrana, ki so jo uporabljali že v trgovini. Za nasvet vprašajte prodajalca. Lahko prosite  za vzorce hrane in opazujete, kako se hrček obnaša, ko mu zamenjate hrano. Nujno morate pogledati, koliko hrane poje, in ne dodajajte mu je vsakič, ko vidite, da jo je zmanjkalo. Mogoče to pomeni, da jo je shranil v hišico ali v rov. Hrano kupite za starost hrčka.
To je vse, kar sem vam želela povedati danes. Res mi je zelo dobro pisati o živali, s katero imam izkušnje in vam tako lahko povem, kateri izdelki so zanjo najboljši. Vse za svojega hrčka sem dobila v trgovini http://www.zoohit.si/.  
POVEZAVE
KOLO 
ROVI 

                                                                                      Eva Obreza  7. b  

Komentarji