OBISK PISATELJA PRIMOŽA SUHODOLČANA


Danes, 1. 3. 2018, nas je obiskal pisatelj Primož Suhodolčan, znan po svojih knjigah Košarkar naj bo, Kolesar naj bo, Ranta vrača udarec in mnogih drugih. Bil je zelo zabaven in je iz rokava kar stresal štose. Je zelo mladosten, kot bi bil naših let!


Na začetku prireditve nas je s svojo lastno kitarsko skladbo razveselil kitarist Peter Mandelj Mejač.


Sledil je nagovor gospoda ravnatelja, nato pa je prišel na oder Primož Suhodolčan. Povedal nam je, da če se veliko učiš, pomeni, da malo znaš, in če se malo učiš, pomeni, da veliko znaš. S tem je mislil, da več kot veš, več boš pozabil, če pa imaš v glavi manj, imaš manj, kar lahko pozabiš. Zabavno je bilo tudi, ko je rek ''Knjiga je tvoj najboljši prijatelj!'' vzel zelo dobesedno. Pošalil pa se je tudi iz stavka: ''Knjiga je ljubezen.'' 


Pripovedoval nam je tudi o svojih hudih poškodbah, npr. ko se je zaletel v STOP znak ali pa ko je preizkusil smučarsko skakalnico s poni kolesom in opisal bolečine, ki jih je takrat doživel. Po končanem nastopu pisatelja Suhodolčana, sta z lastno kitarsko-vokalno glasbeno točko nastopila Samo in Ela Urankar.
Ura, polna smeha, je hitro minila.



Matevž Keber, 7.a, in Nikola Leković, 7. c, člana literarnega kluba

Komentarji