2. MESTO NA ŠOLSKEM LITERARNEM NATEČAJU "O KNJIGI, KI SI JE NI NIHČE IZPOSODIL"

POZABLJENA ZGODBA V POZABLJENI KNJIGI

Že nekaj časa je na najvišji polici v šolski knjižnici samevala zaprašena knjiga. Spraševala se je, zakaj si je nihče ne izposodi in prebere njene vsebine. Zelo žalostna je poslušala knjige na drugih policah, ki so obiskale že veliko otroških domov. Stara knjiga na spodnji polici se je pohvalila drugim knjigam, da je obiskala že tisoč družin.
Nekega dne je močno zapihalo. Platnice pozabljene knjige so se odprle in kot padalo jo je odpihnilo skozi odprto okno v grmovje spodaj pod knjižnico. Pa sem v novih težavah, je zaskrbljeno pomislila naša knjiga.
Po treh dneh jo je našel igrivi kuža in jo v ustih odnesel do svoje lastnice v park. Dekle je naglas prebralo njen naslov. Pozabljena zgodba se je glasil. Zvečer je knjiga svojo najditeljico popeljala v pravljični svet in jo očarala z najzanimivejšo zgodbo. Peti dan je dekle prebralo knjigo do konca. Šele takrat je opazila, da ima knjiga na svoji zadnji strani žig šolske knjižnice.
Naslednji dan jo je odnesla v šolo in poiskala knjižničarko. Izkazalo se je, da naša pozabljena knjiga ni bila vpisana v evidenco v računalniku. Pred tem pa jo otroci tudi niso mogli opaziti na visoki polici in zato si je ni še nihče izposodil. Napaka je bila nemudoma popravljena.
Ko je v knjižnici, čeprav je to za kratek čas, naša knjiga počaka na nižji polici, dokler je spet kdo ne odnese v nov začasni dom. Običajno jo takrat do izhoda knjižnice pospremi ljubosumen pogled stare knjige, ki se rada hvali.
                                                                                                           Kiara Beganović, 3. b



Komentarji