JUHUHU, POČITNICE SO TU!!!

Pa smo dočakali tudi zimske počitnice! Upamo, da se brezskrbno predajate snežnim radostim ter da ste počitek privoščili tudi šolskih učbenikom in delovnim zvezkom – tudi oni se radi utrudijo in prav nič vam ne bodo zamerili, če jih boste še kakšen dan ali dva (ali tri) pustili počivati. 
Kaj vse pa so o svojih počitniških načrtih zapisali učenci novinarskega krožka, preberite v nadaljevanju.



KAJ VSE LAHKO POČNEMO MED POČITNICAMI?

Lahko berete knjige, igrate igrice, se učite, dolgo spite, se zabavate, gledate TV in se kepate - sneg je zabaven! Naredite iglu in pospravite svojo sobo. Smučajte in sankajte se!
Želim vam lepe zimske počitnice in veliko kepanja!

                                      Raj Martin Bohte, 5. b
                                           

POČITNIŠKI SMUČARSKI PREDLOGI

Predstavil vam bom nekaj predlogov, kaj lahko počnete med počitnicami.
1. predlog: Če še ne znate smučati, predlagam, da se vpišete na počitniški smučarski tečaj na Krvavcu.
2. predlog: Tisti, ki smučate kar dobro, pojdite na smučišče v Cerkno. Če še ne veste, tam ima sedežnica na varovalih steklo, in ko ga zaprete, ste v zavetrju.
3. predlog: Zelo dobri smučarji pojdite prespat v Kranjsko Goro in se nato vsak dan zapeljite skozi karavanški predor do najbližjega smučišča v Avstriji, kjer so proge daljše in bolj zahtevne.

                                       Marko Gabrijel Končar, 5. b


 MOJE ZIMSKE POČITNICE

Večino časa bom doma, nekaj časa pa tudi na smučišču v Kranjski Gori.
V Kranjski Gori bom smučal - se učil smučati prvič v življenju. Tam se bom tudi sankal in komaj čakam, da se bom s sankami in smučmi spustil po klancu. Zelo se bom zabaval in užival.

                                       David Gorinjac, 5. b


PA ŠE MALO V TOPLE KRAJE ...

Bližajo se počitnice in tokrat ne bom doma, saj gremo na otok Sejšeli. 
Najprej se bomo z avtom odpeljali do Benetk in na letališču oddali svojo prtljago. Nato se bomo vkrcali na letalo. Oči mi je rekel, da se bomo najprej peljali štiri ure in pol, potem se bomo presedli na drugo letalo in se z njim peljali še pet ur in pol. Ko bomo pristali, bomo pobrali prtljago. Na letališče nas bo prišel iskat gospod, ki nam je dal v najem hišo na plaži. Na otoku se bomo zelo zabavali. Najprej bomo malo hodili, odšli v glavno mesto Viktorija, potem pa bomo še malo plavali in se sončili na plaži.

                                       Nina Krt, 4. b

Komentarji