RATATOUILLE – MIŠ, KI JE HOTELA POSTATI KUHAR

Sama sem že dvakrat gledala ta film in bil mi je zelo več, zato sem se odločila, da bom napisala kaj, česar še (mogoče) niste vedeli. Ratatouille pa je tudi nekaj drugega. Ni samo naslov filma, ampak je tudi nekaj bolj okusnega. Če vas »matra firbec«, kar berite naprej.

Vir: http://www.disneyinternational.com/
Vir: https://giphy.com/gifs/disney-ratatouille-pLhLLuuME1I9G
Mišku, ki je glavni junak tega filma, je v resnici ime Remy. Remy pa se je rodil z izjemnim vohom. Medtem ko se je potikal med smetnjaki ter svoje prijatelje in sorodnike reševal pred strupi v hrani, je sanjaril, da bi delal kot kuhar v prestižni restavraciji. Ko pa je nekega dne s prijatelji nekaj ušpičil, se je zgodila strašna stvar. Sam je ostal sredi kanalizacije, nihče ni bil z njim … 
Ko je želel iti na svež zrak, je splezal iz kanalizacije in ugotovil, da se je znašel sredi Pariza. Še boljša novica pa je bila ta, da je ven prišel tik pred vhodom v restavracijo, ki jo je vodil njegov idol (takrat že pokojni) August Gusteau, ki je slovel po reku »vsak lahko kuha« (bere se: Gusto). Takrat so se mu uresničile sanje. V tej restavraciji je spoznal sramežljivega in nerodnega Linguinija, ki je bil po hierarhiji v restavraciji na najnižji stopnički – bil je pomivalec posode. A ko Remy in Linguini združita moči, so vsi zelo presenečeni in Linguinija ne odpustujo.  Na koncu pridejo vsi Remyievi prijatelji in zgodba se zaključi srečno.

REMY

Film je sinhroniziran v slovenščino, tako da si lahko ogledajo film tudi mlajši otroci. Na začetku, v uvodu, sem vam rekla, da vam povem, kaj je  ratatouille. To je tradicionalna francoska jed, sestavljena pa je iz zelenjave, ki je lepo zložena in  na koncu popečena. Znana pa je po filmu Ratatouille. Ko je Linguigi dokazal šefu, da zna kuhati, je skuhal ratatouille, ki je bil odličen. Zato so film poimenovali po tej jedi.

RATATOUILLE
V filmu pa se dogaja še veliko drugih zanimivih in zelo smešnih prigod, zato vam priporočam, da si ta film (ali pa risanko) ogledate, saj vas bo nasmejala do solz. Pa tudi jed vas bo (mogoče) presenetila.

VIRI:


Neža Rifel,  8. a

Komentarji