PODROČNO PRVENSTVO V ODBOJKI


V ponedeljek, 8., in v petek, 12. januarja, je na naši šoli potekalo področno tekmovanje v dvoranski odbojki, kamor smo se uvrstili tudi odbojkarji OŠ Frana Albrehta. 

Vir: http://www.rtv.rs/sr_lat/tag/odbojka

Tekmovanje se je v ponedeljek pričelo ob 14.00 v naši športni dvorani. Potekalo je na dveh igriščih. Tuje ekipe so bile: OŠ Trzin, OŠ Preska, OŠ Komenda, OŠ Preserje pri Radomljah in OŠ Simona Jenka Kranj. Ko so ekipe prispele, smo pripravili igrišče in se ogreli. Nato so sledile tekme. Najprej smo se pomerili z OŠ Trzin, proti kateri smo žal izgubili z 1:2 v setih. Ko smo malo spremenili taktiko, smo naslednjo tekmo proti OŠ Preska prepričljivo dobili z 2:0. S tem rezultatom smo se uvrstili v naslednji krog, ki je potekal v petek, prav tako na naši šoli. Ekipe, ki so se poleg nas uvrstile naprej, so bile OŠ Trzin, OŠ Simona Jenka Kranj in OŠ Preserje pri Radomljah.
V petek smo tekmovanje prav tako pričeli ob drugi uri popoldne. Najprej smo se pomerili z OŠ Simona Jenka. Po prvem izgubljenem setu smo tekmo dobili z 2:1. Sedaj smo vedeli, da smo se uvrstili na državno prvenstvo,  bili smo zelo veseli in na naslednji tekmi bolj sproščeni. Žal smo naslednjo tekmo proti OŠ Trzin izgubili z 0:2, vendar smo bili zelo zadovoljni, saj smo vedeli, da bi bil v primeru zmage naš nasprotnik na državnem prvenstvu OŠ Žužemberk, ki je po pravici povedano nepremagljiva. S porazom pa smo si zagotovili lažje nasprotnike, česar smo bili vsi veseli. 
Našo šolo smo zastopali Nik Mujanovič, Nik Rauter, Enej Sladič, Domen Stele, Žan Rozoničnik, Klemen Kranjec, Matic Hrabar in Miha Okorn, naš mentor oziroma trener pa je bil učitelj Simeon Klokočovnik, ki se je uvrstitve na državno prvenstvo želel in se je razveselil prav tako kot mi. Poleg nas se bo iz naše regije na državnem prvenstvu pomerila še OŠ Trzin, ki je bila prva na turnirju. Čestitke!
Miha Okorn, 7. b

Komentarji