ŠOLSKI PARLAMENT

22. november 2017 - Predstavniki 4. in 5. razreda PŠ Nevlje (iz vsakega razreda dva učenca) smo se ob 7.40 zbrali v garderobi. S knjižničarko Ireno smo se počasi odpravili do avtobusne postaje. Z avtobusom smo se odpeljali do matične šole. V šolski knjižnici smo se slekli in preobuli ter se odpravili v likovno učilnico, kjer je potekal šolski parlament.


Pogovarjali smo se o tem, kaj nam je všeč v šoli in kaj nam ni. Vsi smo povedali svoje mnenje in skupaj smo se odločili, katerih pet težav se bomo lotili. Razdelili smo se v pet skupin po štiri učence. Dobili smo dva lista, na enega smo napisali današnje stanje, na drugega pa smo napisali svoje predloge, kako bi situacijo spremenili in izboljšali.  Medtem ko smo delali, nas je prišel pozdravit gospod ravnatelj.



Ob deseti uri je zazvonil šolski zvonec. Imeli smo malo odmora, potem pa smo se vrnili v učilnico. Umili smo si roke in pojedli malico. Po malici nas je prišla iskat pomočnica ravnatelja, učiteljica Anita. Šli smo po svoje stvari in se skupaj odpravili nazaj proti neveljski šoli. Ko smo prispeli, smo nadaljevali z rednim poukom.
Všeč mi je, da lahko otroci izrazimo svoje mnenje ter lahko kaj spremenimo in izboljšamo.

                                                                          Lejla Osolnik, 5. Ne

Komentarji