KIRK HAMMETT - KITARIST METALLICE

Živjo, danes sem se odločil, da vam bom predstavil meni najljubšega in zelo dobrega kitarista skupine Metallica, Kirka Hammetta.

Njegovo celo ime je Kirk Lee Hammett, rodil se je 18. novembra 1962. Ima brata Ricka Hammetta. Za glasbo se je začel zanimati zaradi bratove kolekcije posnetkov in to ga je vodilo, da je pri 15.  že prijel v roke kitaro. Njegova prva električna kitara je bila Gibson Flying in zaradi velike želje po novi glasbeni opremi se je prvič zaposlil v Burger Kingu. 
Kirk velja za enega najboljših metal kitaristov vseh časov in je najbolj znan učenec Joeja Satrianija. Začetek njegove glasbene kariere je bil v trash metal skupini Exodus, vendar jo je leta 1983 zapustil in se pridružil skupini Metallica. Aprila 1983 je dobil telefonski klic  Metallice iz New Yorka. Ker so odpustili Dava Mustaina, so ga poklicali na avdicijo, avdicija mu je odlično uspela in še danes igra pri Metallici. Ena njihovih najpopularnejših pesmi je postala Enter Sandman, skupaj pa so posneli že 9 glasbenih albumov. Kirk je že dolgo del podjetja ESP za to so tam zanj naredili že več edinstvenih kitar. Imel je že približno 20 električnih kitar, s katerimi je nastopal, in 9 ojačevalcev. 

Vir: http://conversationsabouther.net/kirk-hammett-on-new-metallica-album-were-slogging-away-music-news/

Živi v San Franciscu s svojo ženo Lani, s katero je poročen od leta 1988 in z dvema sinovoma. V prostem času rad zbira spominke iz grozljivk, zato je na festivalu Orion Music + More predstavil svojo zbirko vsem oboževalcem. Leta 2012 pa je predstavil tudi svojo prvo knjigo, kjer so predstavljeni vsi njegovi spominki.
Kirk je res zelo dober glasbenik in priporočam vam, da poslušate kakšno pesem skupine Metallica. Je pa tudi moj idol in si ga res želim spoznati. Upam, da bom kdaj vsaj približno tako dober kitarist kot on.



                                                                                   Peter Kotnik, 8. b

Komentarji