ŠOLSKI KOŠARKARSKI TURNIR

Na naši šoli se je 30. 9. 2017 odvijal šolski turnir v košarki, ki ga je v čast slovenskim košarkarjem, zmagovalcem EuroBasketa, priredila učiteljica športa Tamara Bračič.              


Sodelovalo je 12 skupin po 5 igralcev. Turnir se je začel ob 14.30 in je potekal v šolski telovadnici. Ekipe so se šle najprej preobleč v garderobe in nato čakat na tribuno. Vsaka ekipa je imela svoje ime, npr. Čebulčki, Krompirčki, Zgubil boste, Kamnik in podobno. Igral sem v skupini z imenom Smrkci, poleg mene pa so bili v tej ekipi še Matic Kordež, Žan Mulalić Stevanović, David Jukan in Jaka Udovič, ki je nadomestil svojega brata, ki je zbolel. Na turnirju smo si igralci sodili sami. 


Navijat je prišlo veliko učencev in tudi nekaj staršev, ki so prišli navijat za svoje otroke. Med čakanjem na tekmo smo igralci na tribuni navijali, jedli čips, pili ledeni čaj ter se hecali s prijatelji in soigralci, vsaka skupina pa se je tudi fotografirala. Naša skupina je izpadla že v četrtfinalu. Najboljši so dobili medalje iz rumenega papirja, na katerih je bila fotografija slovenskih košarkarskih reprezentantov. 

Na turnirju sem zelo užival in upam, da ga bodo priredili še kdaj.

                                                                              Peter Kotnik, 8. b

Komentarji