PETER PREVC - V osnovni šoli je imel najraje geografijo

Naš slovenski as med smučarskimi skakalci Peter Prevc je odličen športnik, hkrati pa je tudi zelo prijazen in »odprt za javnost«. Zato sem se odločil, da bom o njem napisal članek, saj si želim, da bi ga tudi vi dobro spoznali.

Peter Prevc se je rodil v Kranju. Bil je vesten učenec, najprej je obiskoval osnovno šolo Selca, nato pa osnovno šolo v Železnikih. V osnovni šoli je imel najraje geografijo. Po končanem šolanju je maturiral na ekonomski gimnaziji v Kranju. Ima dva brata in eno sestro. Vsi otroci v družini  trenirajo smučarske skoke in dosegajo odlične rezultate.

Vir: https://siol.net/sportal/zimski-sporti/ker-niso-poskrbeli-za-varnost-petra-prevca-decembra-ne-bo-v-rusijo-426708

Peter je imel nekaj časa v rokah celo svetovni rekord v dolžini poleta, vendar mu ga je kmalu odvzel norveški skakalec Anders Fannemel. V sezoni 2013/14 je osvojil mali kristalni globus, v naslednjih sezonah pa je celo velikega. Večkrat je osvojil novoletno turnejo, dosegel je skupno zmago v svetovnem pokalu in osvojil še veliko drugih lovorik.
V pretekli sezoni je na največjih tekmovanjih začel tekmovati tudi njegov brat Domen, ki je odlično debitiral. Že v prvem letu nastopanja v svetovnem pokalu je osvojil mnogo zmag in lovorik ter na kakšni tekmi celo prekosil svojega starejšega brata.
Peter je bil večkrat izbran za športnika leta. V enem izmed intervjujev je povedal, da ima rad naravo, tišino in prostor, kjer se lahko malo oddahne od napornih treningov. Najraje skače v Planici, saj pravi, da »doma je najlepše.« Po končani sezoni si rad vzame čas zase in za družino. Ima punco, in sicer lepo Gorenjko Mino Lavtižar, o kateri se je govorilo, da je s Petrom tudi zaročena. Peter Prevc je bil vesten učenec, najprej obiskoval je osnovno šolo Selca nato pa osnovno šolo v Železnikih. V osnovni šoli je imel najraje geografijo. Po končanem študiju je maturiral na ekonomski gimnaziji v Kranju.
Peter Prevc je res odličen športnik. Ne le, da dosega odlične rezultate, je tudi skromen in hkrati zabaven. Zato menim, da je lahko vzor številnim športnikom, tudi tistim, ki se ne ukvarjajo s smučarskimi poleti oziroma s športom nasploh.

                                                                    
                                                                                   Miha Okorn, 7. b

Komentarji

Objavite komentar