MARKIPLIER - YouTube zvezdnik

Predstavil vam bom youTuberja Markiplierja. Izbral sem si ga, ker je zelo dober v svojem poklicu in ker želim, da bi ga tudi vi bolje spoznali.

Vir: https://www.pinterest.com/explore/markiplier/?lp=true
Markiplier se je rodil 28. junija 1989 v vojaški bolnišnici Tripler Army Medical Center v Honolulu na Havajih (ZDA). Zdaj je star 28 let in živi v Los Angelesu v Kaliforniji. Ima starejšega brata po imenu Jason Thomas Fischbach. 
Kot sem že napisal, je Markiplier zaslovel s svojim YouTube kanalom. Na njem pa ima +18 milijonov naročnikov. Najbolj znan je po igrah npr.: FNAF (Five Nights at Freddy's). Markiplier se prvič pridružil YouTubu 6. marca 2012, svoj prvi posnetek pa je objavil 4. aprila 2012. Prva serija njegovih video igric se imenuje Amnesia: The Dark Decend. Po igranju več drugih iger je YouTube prepovedal Fischbach's AdSense. Čeprav se je pritožil, je bila pritožba na koncu izgubljena. Zato je bil 26. maja 2012 ustvarjen nov in trenutni kanal MarkiplierGAME. 
Konec leta 2015 je Mark v videoposnetku napovedal, da se bo vzdržal pitja alkohola zaradi pomanjkanja encima, ki je pomemben za razgradnjo alkohola. Za to odločitev se je odločil po tem, ko je doživel prehoden ishemični napad in ga je bilo treba odpeljati v bolnišnico. Zato tudi ne bo več objavljal videoposnetkov iz serije Drunk Minecraft.

Od Marka bi se lahko naučil veliko stvari, tako na YouTubu kot v življenju.
                                                        
                                                           Enej Sladič, 7. b

Komentarji