MOJI NAJLJUBŠI GLASBENI IZVAJALCI SO ...

Predstavila vam bom štiri svoje najljubše glasbene izvajalce.

Guns N' Roses oz. na kratko ''Gunsi'' ali ''GNR'' so moj najljubši bend vseh časov. Člani skupine so Axl Rose (pevec), Slash (kitarist), Izzy Stradlin (kitarist), Steven Adler (bobnar) in Duff McKagan (basist). Gunsi so rock skupina, ki je nastala  1985, čez nekaj let pa je originalna skupina razpadla zaradi Axlovega obnašanja. Njihova zlata leta so bila med 1988-1993, ko so zasloveli z albumi Apetite For Destruction (15x platinast), GN'R Lies (5x platinast) in Use Your Illusion I in II (7x platinast). Ene njihovih najbolj znanih pesmi so Sweet Child O' Mine, November Rain in Pardise City. Tudi mojo najljubšo pesem Don't Cry izvajajo Gunsi, zasloveli so pa tudi po priredbah pesmi, kot je napirimer Knocking On Heaven's Door. Lani so se ponovno združili in že so začeli turnejo po Ameriki. 

Vir: http://rockclary.tumblr.com/post/102902809275/i-fucking-love-this-fucking-band 
Z leve proti desni: Izzy, Axl, Duff, Slash in Steven

Melanie Martinez je electropop/dark wave/indie izvajalka, ki je leta 2012 prvič pokazala svoj pevski talent svetu na oddaji The Voice. V letu 2015 je izdala svoj prvi album, imenovan Cry Baby (Cry baby je tudi njen alter ego), na katerem so  bile ene njenih najbolj znanih pesmi Dollhouse, Carousel (ki je bila tudi uporabljena v seriji American Horror Story v epizodi Freak Show), Sippy Cup in Soap. Moja najljubša pesem je definitivno Cry Baby ali pa Mrs Potato Head. 

Vir: https://theknockturnal.com/an-exclusive-interview-with-melanie-martinez/

Vir: http://weheartit.com/entry/group/672468




Twenty one pilots oz. tØp sta 
electropop, indie, screamo, rock, rap duet, ki ga sestavljata Tyler Joseph (pevec) in Josh Dun (bobnar). Na glasbeni sceni sta že od leta 2009, medtem ko sta v letu 2015 postala veliko bolj znana z albumom BlurryFace (poimenovan po Tylerjevem izmišljenem liku, ki predstavlja vse njegove slabosti). Njuna najbolj znana pesem je Stressed Out. Moji najljubši pesmi  sta  Goner in Guns For Hands, saj je v njiju zame veliko pomena. V pesmih Stressed Out in Goner lahko slišiš omembo BlurryFace-a (npr. ''my name's BlurryFace and I care what you think'' in ''I've got two faces, Blurry is the one I'm not''). Njuni oboževalci se imenujejo ''The skeleton clique''. 

My Chemical Romance oz. MCR ali My Chem so alternative rock/pop punk/post hardcore/emo/punk rock bend iz Amerike, ki je nastal leta 2001 ter razpadel 2013. Člani so Gerard Way (pevec), Mikey Way (basist), Frank Iero (kitarist), Ray Toro (kitarist) in Bob Bryar (bobnar). Njihov najbolj znan album je The Black Parade, s katerega sta tudi dve njihovi najbolj znani pesmi Welcome To The Black Parade in Teenagers. Moja najljubša pesem MCR je Sing in Na Na Na. Njihova najbolj zlata leta so bila med 2005 in2009, dandanes pa je po vsem svetu še vedno ogromno Killjoyev (MCR oboževalci). 

Vir: http://allthe2048.com/community-games/my-chemical-romance-2048.html
Z leve proti desni: Bob, Mikey, Gerard, Frank in Ray
No, to so nekateri izmed mojih najljubših izvajalcev (ki jih imam pravzaprav veliko, saj je moj stil glasbe zelo mešan, glede na to, da včasih poslušam hardrock iz 90., včasih pa indie ali techno). Upam, da jih boste tudi vi vzljubili..
                                              Sara Lesjak, 8. c

Komentarji