KAMNIK - MOJE MESTO

Nekega šolskega popoldneva smo se učenci šolskega novinarstva odpravili v osrčje Kamnika, da bi poizvedeli, kateri del Kamnika je občanom najbolj pri srcu in kaj bi pokazali prijatelju, ki bi prvič obiskal naše mesto. 




Starejši generaciji je najbolj všeč stari del Kamnika (Šutna), čeprav je čudovita, si nekateri še vseeno želijo, da bi jo bolj oživeli. Glede kamniških največjih znamenitosti, pa so menili, da si je vredno ogledati Mali grad in Zaprice. Omenili so tudi muzej Rudolfa Maistra.



Starejši par nam je nazadnje povedal, da sta nekoč svoje prijatelje, ki so bili prvič v Kamniku, peljala na Mali grad, čez Šutno do občine in nazaj do ogleda Zapric. Seveda pa ob tem obisku ni manjkala kava v kavarni Veronika. Omenila sta tudi, da bi rada videla, da bi ta kavarna zaživela nazaj, saj imata od tam veliko lepih spominov na druženja s prijatelji.

Anja Slana, 9. a, 
Foto: Pika Vrhovnik, 9. a


Šolski novinarji smo se sprehodili po Kamniku in izprašali nekaj mimoidočih. Vprašali smo jih, zakaj jim je všeč Kamnik in kaj jim je v tem starem mestu najbolj pri srcu. 
Večini je Šutna že od nekdaj najlepši kraj v Kamniku, drugim pa je pri srcu grad Zaprice. Nekateri se radi družijo na Duplici, drugi pa v naselju Mali grad. Nato smo želeli izvedeti, kaj je po njihovem mnenju največja kamniška znamenitost. Opisovali so gradove kot so Mali Grad, grad Zaprice, Stari Grad itd., nekaterim pa sta všeč Sadnikarjev muzej, Maistrova rojstna hiša in vsa kamniška arhitektura.  
Prijatelju, ki je prvič v Kamniku, pa bi najprej pokazali Šutno, že prej omenjene gradove, vse muzeje in pa gostišča. Vsi so prepričani, da bi bili novi obiskovalci navdušeni in bi hoteli dlje ostati. S tem se strinjam tudi jaz, saj že od rojstva tukaj živim in Kamnik občudujem.

                                                                Matic Hrabar, 7. c





                                       

                 






Komentarji