FIDGET SPINNER

Fidget spinner je igrača, s katero si mnogi učenci na naši šoli krajšajo čas.
Vir: http://thegadgetflow.com/portfolio/fidget-spinner-tri-spinning-stress-reducer/
Njen pravi namen pa naj bi bil lajšanje stresa. Igrača je precej preprosta, izdelujejo pa jo iz različnih materialov, vključno z bronom, nerjavečim jeklom, titanom, bakrom in plastike. Igrača na naši šoli zaenkrat še ni preveč moteča. 


Znanstveniki se o koristnosti te igrače niso mogli zediniti, saj naj bi igrača bolj motila otroke kot jim pa koristila. Moje mnenje ni tako, saj učenci vedno najdemo kaj, s čimer se lahko »igramo«,  zato je bolj  primeren fidget spinner kot pa šestilo in drugi nevarni pripomočki. 
Ste se  spraševali, kdaj so izumili to igračo? Izdelana je bila že leta 1990, vendar je nedavno postala spet popularna. To spet potrjuje, da se bodo stare igrače, obleke vračale kot »modni trendi«.
Vir: http://thegadgetflow.com/portfolio/fidget-spinner-tri-spinning-stress-reducer/
Veliko youtubarjev raziskuje, kako je igrača sestavljena. Je povsem preprosta in z malo volje jo lahko izdelaš tudi sam. Sestavljena pa je iz dveh ali treh težišč ter z ležajem na njegovem središču. Posameznik drži sredinsko ploščico, medtem ko igračo zavrti.
Oglej si, kako lahko izdelaš povsem svojo carsko igračo. Tako ti staršev ni treba prepričevati, naj ti jo kupijo. Bodi izviren!



                                          Manca Vehovec, 9. c

Komentarji