ZADNJI TEDNI V OSNOVNI ŠOLI: Anja

Foto: Pika Vrhovnik
Šolsko leto gre počasi proti koncu, kar pomeni, da bomo morali devetošolci počasi zapustiti osnovno šolo in odkorakati v svet. Ob tej priložnosti sem sošolko Anjo Slana povprašala, kako je preživela svojih 9 let osnovne šole.

Vrniva se nazaj v 1. razred. Opiši svoja pričakovanja, ko si prestopila šolski prag.
Vse se je zgodilo po načrtih, učiteljice so nam razložile, kako bo vse potekalo in nam razkazale prostore. (Zraven doda še nekaj komentarjev, ki kažejo na to, da se ne spomni vsega.)

Ali so ti učiteljice iz Tunjic prirasle k srcu?
Verjetno manj v primerjavi s katero od učiteljic iz Kamnika, saj smo z njimi preživeli zadnje dneve osnovne šole in sem si tako zapomnila vse trenutke z njimi. Seveda pa so mi tudi učiteljice iz Tunjic prirasle k srcu.

Po čem si boš najbolj zapomnila osnovno šolo?
Po prijateljih, saj sem v teh devetih letih spoznala nekaj res dobrih prijateljev, in pa mogoče še po tem, da smo se povsod imeli »fajn«.

Kako si preživela preteklo leto v devetem razredu?
To preteklo leto je bilo najbolj naporno (testi, vpis v srednjo šolo … ), ampak se mi zdi, da smo se v teh zadnjih mesecih tudi malo bolj povezali, zato je vse bolj zabavno.


Ali mi lahko zaupaš, na katero šolo si se vpisala naprej in zakaj?
Vpisala sem se na Gimnazijo Ledina. To šolo sem izbrala, ker mi je všeč sistem in vzdušje na šoli pa tudi spremenila bom okolje, česar pa se že zelo veselim.

Katera misel ali dejanje se ti je najbolj vtisnila v spomin v teh devetih letih?
Če bo razred držal skupaj neglede na slabe ocene ali kaj podobnega, se bo na koncu vse izteklo tako kot je treba.

Anja, hvala, da si si vzela čas zame in odgovorila na vprašanja!

                                          Pika Vrhovnik, 9. a

Komentarji