KAKO NAREDITI DOBER PRVI VTIS?

 
Vir: http://www.wikihow.com/Make-a-Good-Impression-Through-Body-Language
Vsak dan na ulicah, trgovinah ter drugih javnih in zasebnih mestih srečujemo veliko različnih ljudi. Ti se med seboj razlikujejo po mišljenju, zunanjosti in telesni govorici. Da bi hoteli spoznati njihov karakter in si o njih ustvarili dobro mnenje, morajo na nas narediti dober prvi vtis.
Dober prvi vtis temelji predvsem na izgledu, zato ne pravijo zastonj, da obleka naredi človeka. Resda človekova zunanjost ni najbolj pomembna, vendar če je nekdo urejen, k njemu pristopimo brez večjih predsodkov.
Na kaj moraš biti pozoren, ko želiš v le nekaj sekundah ustvariti dober vtis? Vzpostaviti moraš primeren očesni stik in imeti na svojih ustnicah rahel nasmeh. Tako te bo druga oseba zagotovo prepoznala kot dobrovoljnega in motiviranega človeka. 
Vir: http://www.wikihow.com/Make-a-Good-Impression
Pri vsakem prvem srečanju poskušaj biti sproščen, saj sogovornik lahko prepozna tvojo živčnost in mogoče tudi negativno energijo. Bodi to, kar si, in se prikaži v svoji najboljši luči. Tako boš deloval samozavestno in odločen, kaj hočeš v življenju.
Pravijo, da je težko popraviti mnenje nekoga po prvem vtisu, ampak po mojem ga z veliko truda še lahko izboljšaš, če le imaš voljo.

                                                             Anja Slana, 9. a


Komentarji