USODNO VINO - OGLED STUDIA

Vse se je začelo na družabnem omrežju Facebook, ko je bila na uradni strani Usodno vino objavljena nagradna igra. Sodelujoči naj bi poslali pismo ali risbo. Izmed vseh, po njihovih informacijah jih je bilo zelo veliko, so izbrali 12 nagrajencev. 

Vir: http://svet24.si/galerija/56e7d0e29fa5c/kako-nastaja-in-kje-vse-se-snema-usodno-vino/8


Takoj je v stik z nami stopila odgovorna oseba za ta projekt. Da smo dobili termin ogleda, je trajalo ves mesec, saj so bili igralci zelo zasedeni. Nato se je ta težko pričakovan dogodek odvil v nedeljskem dopoldnevu 23. aprila.

Bilo je tako. Ob 14. uri smo se zbrali na dogovorjenem mestu, kjer poteka tudi vsakodnevno snemanje. Razdelili so nas v tri skupine. Vsi smo imeli 15-minutni ogled studia, kjer so nam razložili, kako dosežejo želeno sliko, tako da vse deluje bolj resnično (npr. pogled čez okno Dolinarjevih je zgolj slika v ozadju, ki se lahko premika). Na koncu pa smo si lahko še za zelo kratek čas ogledali snemanje prizora in vse ostale prostore. 
Sama sem si najbolj želela videti enega od glavnih igralcev, in sicer Klemna Janežiča (Martin Rozman), vendar se mi želja žal ni uresničila, saj igralca ta dan ni bilo na setu. Imeli pa smo možnost spoznati Injo Zalto (Nina Dolinar), Domna Valiča (Erik Habjan), Tjašo Železnik (Eva Recer Rozman) in Aljaža Jovanoviča (Peter Rozman). Z vsemi smo se lahko slikali in prejeli tudi avtograme. 

KAJ SEM IZVEDELA NOVEGA? Snemanje se odvija v betonski stavbi v Ljubljani v bližini Bežigrada. Za to stavbo naj bi se odločili, ker je bila brez golazni (ščurkov, hroščev ...). Vse prostore so opremili s pohištvom, kupljenim preko spletnih mest. Za stanovanje Maksa Zorca na graščini pa so morali sedežno garnituro izdelati po naročilu, da se je zlila z ostalo opremo. 
Ta dan se mi bo za vedno vtisnil v spomin. Čeprav sem pričakovala več druženja z igralci, je bila to vseeno enkratna izkušnja.

                                                         Manca Vehovec, 9. c

Vir: http://svet24.si/galerija/56e7d0e29fa5c/kako-nastaja-in-kje-vse-se-snema-usodno-vino/8



Komentarji