KAKO PREŽIVETI Z BRATI IN SESTRAMI?

Če jih imamo, so nam odveč. 
Če jih nimamo, o njih sanjamo.

Se s svojimi brati oziroma sestrami ne razumete ravno najbolje? Vas zanima, kako preživeti v njihovi družbi? 

Pred puberteto se ponavadi s svojimi brati in sestrami razumemo »ok«,  ko nastopi čas pubertete, pogosto postanejo naši največji sovražniki. Tisti, ki nimamo svoje sobe in si jo moramo deliti z njimi, se lahko sčasoma z njimi celo spoprijateljimo, a včasih se nam še vedno zdijo grozni.

 
Vir: http://www.livescience.com/37477-sibling-bullying-mental-health-children.html
Se vam je že zgodilo, da so vam sestre oz. bratje vdrli v sobo? No, lahko vam povem, da je to zelo neljub dogodek. Med svojo operacijo ti na primer vzamejo dnevnik in ga na glas berejo, zatožijo te mami, da igraš igrice na telefonu, medtem ko bi se moral učiti za šolo … Se pa z brati oz. sestrami lahko zelo uspešno uprete svojim staršem. Lahko pa vam povem, da so med svojim »napadom« lahko zelo agresivni in pogumni. No, vsaj pri meni je tako.

Nekaj učencev mi je povedalo, kako se razumejo s svojimi brati oz. sestrami. Nik, učenec 7. r., mi je zaupal, da se s svojo sestro kdaj tudi skregata, njun spor pa traja 2–3 ure. Lea, učenka 8. r., se s svojim bratom velikokrat skrega za približno 1 dan. Maks, učenec 7. r., pa pravi, da se s svojimi brati in sestro razume kar dobro. Pa naj še sam povem, da se s svojo sestro razumeva kar v redu, vendar ko se skregava, se skregava ZELO.

V prihodnje vam želim čim manj sporov s svojimi brati oz. sestrami in čim manj njihovih »napadov«. Če se zdaj ne razumete najbolje, se boste v prihodnosti verjetno bolje in se boste lahko skupaj smejali svojim norčijam iz  mladosti.
                                                            
                                                             Anže Kotnik 8. a

Komentarji