PRIREDITEV OB ZAKLJUČKU BRALNE ZNAČKE

18. 4. 2017 nas je obiskal pisatelj in dramatik Tone Partljič. Na prireditvi ob zaključku bralne značke je z nami delil svoje izkušnje in zgodbe. V uvodu nam je šolski bend izbirnega predmeta Ansambelska igra zaigral nekaj pesmi, dramski krožek in nadarjeni učenci pri slovenščini pa so uprizorili krajšo predstavo z Manco Vehovec v glavni vlogi mladega Toneta Partljiča. Predstava je govorila o otroštvu omenjenega pisatelja, v šolo je namreč odšel z govorno napako. Predstava se je zdela bolj podobna muziklu, saj je točko popestril bend z glasbenimi vložki in pa igralci s petjem.


Nato nam je Tone Partljič povedal svojo lastno izkušnjo s prvo poroko. Zgodba je bila zelo duhovita in, kot se je pošalil, mehko erotična. Na koncu se je še malce pozabaval, tako da sta morala učiteljica Irena in gospod ravnatelj Rafko Lah ugotoviti, kateri literarni lik predstavljajo učenci. Vse sta ugotovila pravilno, tako da rezultat ostaja 2:2. Vsi smo hoteli še zadnjo, peto rundo, vendar nam je primanjkovalo časa.
Po prireditvi sem s pisateljem opravil kratek intervju. Povedal mi je, da je bil najprej prestrašen, saj ga je v dveh izvedbah skupaj poslušalo več kot 800 učencev. Po predstavi pa je bil prijetno presenečen, saj smo po njegovem dobri poslušalci. Pohvalil je tudi program, bend in predstavo. Dodal pa je, da telovadnica po njegovem ni primeren prostor za kulturne prireditve in da bi morala vsaka šola imeti kulturno dvorano.
Upam, da ste vsi učenci, ki ste prireditev spremljali, uživali.

                                                                Matic Hrabar, 7. c

Komentarji