OGLED SMUČARSKIH SKOKOV V PLANICI

23. marca 2017 smo se nekateri učenci 9. razreda Osnovne šole Frana Albrehta odpravili v Planico na ogled smučarskih poletov.
Pred šolo smo se zbrali že zgodaj zjutraj in se skupaj s še nekaterimi učenci drugih kamniških šol odpravili na pot. 
Na avtobusu smo dobili darila, in sicer kapo, navijaške nalepke za obraz in kupon za malico. Po dobri uri vožnje smo prispeli na cilj, nato pa smo prišli do posebnega šotora, ki je bil namenjen nam, ki smo v Planico prišli z Zavarovalnico Triglav. Tam smo lahko dobili topel čaj in malico.
Ob 9.00 se je pričel uradni trening, kjer so vsi naši tekmovalci nastopili odlično, prav tako pa smo dolge polete skakalcev spremljali v drugem treningu. Ob 11.00 pa se je začelo zares. Na vrsti so bile kvalifikacije, na katerih je dobro kazalo Norvežanu Johannu Andreu Forfangu, vendar je bil na žalost diskvalificiran, tako da je zmagal Norvežan Robert Johansson. Naši skakalci so bili tudi tokrat izvrstni, kar šest se jih je uvrstilo na petkovo tekmo.
Naš dan v Planici se je počasi zaključeval. Kljub temu, da je bila za nas pripravljena tudi animacija z reparjem Zlatkom, smo se zaradi velike gneče morali počasi odpraviti do našega avtobusa.

Čeprav nam vreme ni bilo povsem naklonjeno, smo vsi zelo uživali.

                                                                      Anja Slana, 9. a

Komentarji