OBISK GOJMIRJA LEŠNJAKA - GOJCA

Gojmir Lešnjak - Gojc je igralec z disleksijo, s katero se bori že od otroštva. Poznamo ga po vlogi Cvetka iz serije Naša mala klinika ter po številnih vlogah v filmih, gledališčih in televizijskih oddajah.

Na našo šolo je prišel z namenom, da bi četrtošolci izvedeli, kaj je disleksija. Na začetku smo si ogledali črke, kot so npr. d in b ter p in q. Nato nam je povedal nekaj več o disleksiji, za katero trpiva oba. 

Disleksija je dedna bolezen, pri kateri namesto leve polovice možganov deluje desna in nam malce meša štrene pri branju. Nam, ostalim dislektikom, Gojc svetuje, naj se ne predamo in naj vztrajamo do konca.

Ste vedeli, da je Gojc po izobrazbi učitelj slovenščine? Ravno pri tem predmetu pa je imel v šoli največje težave z učenjem in učiteljico, ki ga je silila v stvari, ki mu niso bile po godu. A je z malo pomoči le dosegel cilj, o katerem je sanjal. Uspelo mu je, saj je z 21 leti prvič vstopil v razred kot učitelj, vendar ne več kot za eno leto. Čez nekaj časa je postal igralec. Za to je bilo potrebno kar nekaj pregovarjanja s prijatelji, ki pa jim je zdaj hvaležen, saj je prav po njihovi zaslugi postal znan.
                              Nik Prosenc, 7. b                                                                

Komentarji