GLASBENA DELAVNICA NA NOČI V ŠOLI

Glasbeno delavnico na noči v šoli je organiziral naš učitelj za glasbeno umetnost Marko Bračič. Skupaj smo izdelovali razna glasbila, kot na primer cev, ki zveni kot odplula ladja. Na vrvico smo tudi privezali ravnilo, kar je zvenelo kot veter. Iz slamice smo izdelali piščal in nadaljevali z bolj nenavadnimi inštrumenti, ki jih lahko vidite na sliki.
Večina otrok se je za Noč v šoli odločila zato, ker so hoteli odgovoriti na svoje večletno vprašanje: »Kaj se s šolo dogaja ponoči?«. Nekateri pa so se pridružili svojim najboljšim prijateljem, da bi z njimi preživeli več časa.
Na glasbeno delavnico so se prijavili, ker jim je učitelj prijazen in zabaven, pa tudi zato, ker ves čas spuščajo zvoke. Absolutno pa bi si želeli več tovrstnih dogodkov, saj so le ti zelo zabavni. Učenci bi si želeli tudi več prijateljskega druženja, saj po njihovem mnenju za to v šoli ni dovolj časa. Podaljšali bi odmore in imeli več prostih ur. Učitelj Marko se je za sodelovanje pri noči v šoli odločil zato, ker se mu zdi ena ura glasbe na teden premalo. Hotel nam je pokazati glasbo na bolj zabaven in inovativen način, česar pri pouku ne uspe. Vrednost tega je po njegovem mnenju zelo velika, saj učenci tako glasbo spoznavajo tudi na njim zanimivejši način. Učitelj si želi, da so učenci odnesli več, kot bi drugače pri pouku glasbe in da so se zabavali. Meni se je delavnica zdela veliko bolj zabavna kot glasba v šoli.

                                                                                    Matic Hrabar, 7. c


Komentarji