DAN ŽENA - VPLIVNE ŽENSKE

Pred tednom dni smo dekleta in žene praznovale dan žena. Danes namenjamo nekaj več besed gospem, ki so naredile veliko dobrega in jih občudujejo VSI, ne glede na to, da so ženskega spola.

Vir: http://thesource.com/2016/02/06/celebrating-the-lasting-achievements-of-first-lady-michelle-obama/ 
Michelle Obama je nekdanja prva dama združenih držav Amerike, po poklicu odvetnica in pisateljica.
Znana je po svojih nagovorih, s katerimi je očarala zelo veliko ljudi, večina njenih nagovorov pa govori o pravicah žensk po svetu. 

»THERE IS NO LIMIT TO WHAT WE AS WOMEN CAN ACCOMPLISH«
                                                                            Michelle Obama


Vir: http://indiatoday.intoday.in/education/story/
sally-ride-7-facts-first-american-woman-in-space/1/677730.html
Sally Kristen Ride je bila ameriška fizičarka in astronavtka.  18. junija 1983 je postala prva Američanka, ki je poletela v vesoljski prostor. Kasneje je zapustila NASO in začela delati kot profesorica fizike na Univerzi Kalifornije v San Diegu. Zanimivo je, da ima nekdanja astronavtka slovenske korenine in da so leta 1983 po njej poimenovali asteroid 4763 Ride. Napisala je tudi nekaj otroških knjig o raziskovanju vesolja, na žalost pa je Sally 23. julija 2012 v 61. letu starosti umrla. 



Vir: http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/emmeline-
pankhurst-10-things-you-3863303

Emmeline Pankhrust je bila britanska vodja sufražetk, ki se je borila za ženske pravice, enakopravnost moškim in volilno pravico. Svojim privrženkam je dajala navdihujoče govore, ko so bile one že čisto obupane. Vlivala jim je upanje, a ker jih moški niso poslušali, so uporabile nasilje. Sufražetke so zaslužne za to, da so danes ženske tako enakopravne moškim. 

Emma Watson se prav tako bori za pravice žensk. Je ambasadorka številnih ženskih organizacij in se močno zavzema za izobraževanje deklet v nerazvitih državah. 

Vir: http://www.hercampus.com/school/western-ontario/why-emma-watson-should-be-your-wcw
                                                                              Anja Slana in Pika Vrhovnik, 9. a

Komentarji