POKLICNO USMERJANJE - MEDIJSKI TEHNIK

Januarja je na osnovni šoli Frana Albrehta potekal tehniški dan na temo poklicno usmerjanje.

            
Učenci, ki smo se vpisali k programu medijski tehnik, snemalec, tonski tehnik ipd., smo se zbrali v učilnici zgodovine. Prvi dve uri sta potekali dokaj umirjeno, pogledali smo nekaj video posnetkov na že zgoraj omenjene teme, nato pa smo kar kmalu odšli proti kulturnem domu v Kotlovnico, kjer so nam predstavili poklice. Te nam je predstavljalo kar nekaj ljudi. Rok Kosec nas je popeljal v sam začetek teh poklicev, potem pa je besedo predal Gregu Kodermanu, ki je namenil nekaj več besed izobraževanju za medijskega tehnika.
Povedal nam je vse od svojih začetkov, kje se je šolal, šolal se je namreč na srednji medijski in grafični šoli v Ljubljani, šolanje pa je nadaljeval na IAM-u. Povedal nam je tudi, da nam ni treba skrbeti za službo, saj medijske tehnike iščejo na skoraj vsakem koraku.
Ko je Grega povedal vse svoje modre misli in pa življenjske izkušnje, je Blaž Flerin povedal nekaj več besed o ozvočenju, pokazal nam je tudi, kako posamezne stvari delujejo. Za zaključek smo pogledali še nekaj video posnetkov, ki jih je posnel Grega Koderman.
            Dan je potekal res zelo sproščeno, saj takšno energijo daje že sama Kotlovnica, ljudje tam pa so res "skulirani"! Po mojem mnenju smo dobili veliko uporabnih nasvetov in bili popeljani v svet, kjer domišljija nima meja.


                                                                        Pika Vrhovnik, 9. a

Komentarji