10 STVARI, KI JIH LAHKO POČNEŠ MED ZIMSKIMI POČITNICAMI

Kmalu se bodo začele zimske počitnice. Nič za to, če jih imamo teden kasneje kot naši vrstniki v vzhodni Sloveniji, lahko jih izkoristimo kar se da dobro! In če ne veste kaj bi počeli, preberite ta članek do konca, tudi če je malo daljši.

SMUČANJE
Vir: http://www.avander.si/navdih/namestitev-alpe
Ker so zimske počitnice, gremo lahko smučat in uživat na sneg, saj imamo v Sloveniji kar nekaj lepo urejenih smučišč (npr. Krvavec, Golte, Pohorje,  Rogla …) in sankališč (npr. Kranjska Gora, Gozd Martuljek, Krvavec, Mangart, Velika Planina …). 

PLAVANJE
Tistim, ki raje uživate na toplem, priporočam oddih v termah (Terme Čatež, Terme 3000 Moravske toplice, Thermalna Laško …).


DRUŽENJE S PRIJATELJI
Počitnice so pravi čas, da se s prijatelji družite od jutra do večera. Najpomembneje pa je to, da niste ves čas samo na telefonu.

BRANJE
Počitnice so čas sprostitve, zato si lahko v knjižnici izposodite kakšno dobro knjigo in jo v miru in brezdelju preberete ter se tako sprostite.

SPANJE
Radi spite? Potem lahko v naslednjem tednu svoj spanec podaljšate in tako nadoknadite neprespane noči.

IGRANJE RAČUNALNIŠKIH IGRIC
Ljubitelji računalnika in računalniških igric, zdaj je pravi čas za igranje igric na računalniku. Kaj več o igricah lahko preberete v našem glasilu, kjer o njih piše največji oboževalec iger med novinarji, Nik.

Vir: http://www.razglej.se/televizija/
GLEDANJE TELEVIZIJE
Med počitnicam si bo na televiziji mogoče ogledati odvijalo nekaj dobrih oddaj in filmov. Spored vseh programov je na tej povezavi


OBISKOVANJE SORODNIKOV IN PRIJATELJEV
V tem času lahko obiščete svoje sorodnike in prijatelje, pri katerih lahko tudi prespite.

SPREHOD V NARAVI
Med sprehodi se lahko zelo sprostite. Zato vam predlagam, da se sprehodite do najbližjega gozda.

UČENJE
Ker bo po počitnicah spet pouk in spraševanja, se je dobro nekaj dni pred koncem počitnic tudi malo učiti in ponoviti snov.

                                       Anže Kotnik, 8. a

Komentarji