SPOZNAVANJE KAMNIŠKE ZGODOVINE

V četrtek, 26. 5. 2016, smo se četrti razredi sprehodili po mestu KAMNIK, da bi spoznali njegovo ZGODOVINO. Mesto nam je razkazala in nas po njem vodila ga. IVANKA UČAKAR
Sprehodili smo se do rojstne hiše RUDOLFA MAISTRA in se ozrli proti trgovini NAKUP. Nad njo smo si ogledali fresko, ki je nekoč pomenila usnjarsko dejavnost. ŠUTNA ni ravna ulica, ker se je orientirala po reki. Izvedeli smo tudi, da je bil na mestu SAMČEVEGA predora  vse do leta 1882 klanec. Klanec je prebivalcem  KAMNIKA in tovornim živalim  dolga leta predstavljal  oviro, zato ga je dal takratni župan MAKS SAMEC znižati. Pred Samčevim predorom so bila v srednjem veku v obzidju južna (Šutenska) vrata. 

Danes stena prehoda služi tudi kot kulisa fotografske zbirke Razstavišče 1882 in številnih prireditev. Sprehodili smo se do občine, kjer smo si ogledali maketo našega mesta. Pot smo nadaljevali  po Žebljarski ulici ter zavili smo do starega mlina. Sprehodili smo se nazaj do Šutne, kjer smo malicali. Potem smo narisali del Šutne, ki nam je bil najbolj všeč. 
Na koncu pa smo se pridni posladkali s slastnim sladoledom. Vrnili smo se v šolo, utrujeni vendar zadovoljni da, da smo se veliko naučili o mestu KAMNIK!
STARO MESTO KAMNIK JE SUPER!!!!

                                                              Neža Šuštaršič, Tiana Muhvič, 4. a  










Komentarji