ŠOLSKI NOVINARJI OBISKALI RTV SLOVENIJA

     Za nami so prav pestri dnevi. V petek, 3. 6. 2016 smo vsi s šolskega novinarstva odšli v Ljubljano na ogled RTV Slovenija.


   
  Vstati smo morali kar zgodaj, saj smo se že ob 7h dobili pred šolo. Skupaj smo odšli na železniško postajo, od koder smo se odpeljali z vlakom. Ko smo prišli v Ljubljano, smo se odpravili kar na RTV. Tam so nas lepo sprejeli in napotili v studio. Tam smo se usedli in gledali, kako so snemali prispevek o rožah za oddajo Dobro jutro, ki je tekla v živo. 
Potem je prišla naša »vodička« in nam razkazala celotno stavbo. Pokazala nam je največji studio, kjer snemajo tudi oddajo Vse je mogoče,  videli smo vse sobe oz. pisarne in izvedeli, kaj dela režiser, maskerka, novinarji v informativnem programu …  
Po ogledu smo odšli na malico. Ko smo pomalicali, pa smo se hitro odpravili v enega od studiev, kajti prisotni smo bili oz. sodelovali smo pri snemanju oddaje Dobro jutro, katere glavna tema so bili dvojčki. Takrat smo videli, kako to zares snemajo in kako poteka. Po snemanju pa nas je za intervjuje in posnetke zaprosila še novinarka iz oddaje eRTeVe, Taja Zuccato. Malo smo povedali o tem, kako se nam je zdelo, kaj nam je bilo najbolj všeč in kaj bi radi postali …
     Ko se je ogled končal, smo mislili iti na sladoled, a je seveda je naš pozabljivi sošolec pozabil jopico. Bali smo se, da bomo zamudili vlak, zato smo sladoled vzeli v McDonald'su  na postaji. Na poti domov (na vlaku), pa smo napisali še nekaj o tem, kako se nam je zdelo in kaj smo novega izvedeli, potem pa smo klepetali in se smejali, kakor se je le dalo.
     Po prihodu vlaka v Kamnik pa se je vsak od nas napotil domov. Hvala učiteljici, ki nam je častila sladoled! 
Si tudi ti odšel na kakšen izlet v petek?

                                                                         Sara Kolar, 7. c
                                                                         Foto: Tim Rauter, Nina Ogrin

















Komentarji