ORIENTACIJA V KAMNIŠKI BISTRICI

V ponedeljek smo se z učiteljicami in nekaj učenci 9. razreda odpravili v Kamniško Bistrico. V moji ekipi smo bili Ajda, jaz, Sara in David.

        Da ne bi zgrešili poti, smo sledili rutkam. Rdeča rutka je pomenila nevarnost, bela pa pravo pot. Na vsaki postaji je bilo skrito geslo. 
        Na eno postaji je bila nastavljena posoda s pitno vodo, na eni od postaj pa smo naleteli na žandarje.             Spet na drugi postaji smo morali enega člana skupine Risi (tako se je imenovala naša skupina) preobleči v rokovnjača. 
Na tej postaji smo naleteli na drugo skupino, ki je začela 10 minut prej. 
Na naslednji postaji smo morali zadeti srno, ki je bila na papirju ali blagu. Pri postaji ob balvanu (tako se reče skalam, ki jih je prinesel hudournik) smo si izbrali rokovnjaška imena, ki so jih rokovnjači dobili po svojih lastnostih. 
Na naslednji postaji pa nam je pomagal ribič. Hodili smo eno uro in 40 minut. Na zadnji postaji smo morali en stavek prevesti v rokovnjaški jezik. Na papirju smo imeli razrezane besede, ki smo jih morali sestaviti skupaj kot sestavljanko. Na koncu pa smo iskali skrivni zaklad, v katerem so bila lizike. 
        Za konec smo iz gesel sestavili misel dneva, ki se je glasila tako: 
Kdor rad raziskuje in išče po gozdu, veliko novega in zanimivega odkrije.                                                                                 Lenart Bor Jaklič, 4. b





Komentarji