SOBOTNI ŽARKI PRIJATELJSTVA

Zdravo, bralci in bralke!
Danes boste izvedeli več o delovni soboti na OŠ Frana Albrehta. V četrtek, 24. decembra, nam ni bilo treba priti v šolo, ta dan pouka pa smo nadomestili prejšnjo soboto, 21. maja 2016. Vendar sploh ni bilo slabo! Najbrž si vsi mislite, kakšni učitelji oz. vragci bi nas v soboto prisilili priti v šolo! Ampak ne, ni bilo tako.
Ob 9.10 smo se z učiteljicami dobili pred glavnim vhodom. Moj razred, 7. c, je pričakala učiteljica slovenščine Ana Kotnik. Najprej smo označili, kdo je prišel in kdo ne, potem pa smo se odpravili v telovadnico, kjer je potekala prireditev.
Pa se posvetimo malo prireditvi. Za uvod sta imela besedo ravnatelj naše šole Rafko Lah in župan občine Kamnik Marjan Šarec. Po uvodu sta nastopila mladinski in otroški pevski zbor z učiteljem glasbe Markom Bračičem, ki je igral na klavir in dirigiral. Sama sem še posebej občudovala plakat Žarki prijateljstva, ki je bil zelo velik in je zasedal ozadje prizorišča predstave (na steni). »Žarki prijateljstva« so bili tudi tema prireditve, in sicer zato, ker je bila pozornost namenjena tudi prenovljenemu podhodu, na katerega so učenci narisali portrete ljudi različnih ras, ver, prepričanj, stilov …
Za pevskim zborom je nastopilo več razredov od prvega do petega. Predstavili so se z raznoraznimi plesi in pesmimi. Nastopila pa je tudi balerina Živa iz devetega in nekaj plesalk indijskih oz. trebušnih plesov iz sedmega razreda.
Po predstavi pa je sledil sejem na šolskem vrtu. Na njem so gostje lahko kupili različne izdelke učencev ali slaščice. Najbolj priljubljen pa je bil srečelov. Moja prijateljica je zadela prav prisrčno in uporabno nagrado, in sicer: zvezke z zelo zanimivimi in lepimi platnicami, flomastre, barvice, noro lep svinčnik in ‘vodo za punce’.
Vsega lepega pa je enkrat konec in tako je bilo tudi tega dogodka. S tem zaključujem tudi ta članek. Če ste bili v soboto pri nas, veste, kako lepo je bilo, če pa ne, pa upam, da vas je tja popeljal moj članek.
                                                                                    Sara Kolar, 7. c

Komentarji