PESTRO DOGAJANJE V ŠOLSKEM PODHODU

Podhod je s sprednje strani že skoraj končan.
V šolskem podhodu je zadnje čase zelo pestro. Učiteljica likovne umetnosti  Anamarija Erčulj in njeni učenci ga namreč prenavljajo.
Pogled z višje točke je naravnost čudovit, učenci so se zelo potrudili!
     Naša šola se je za ta projekt zelo zavzela in prav tako tudi učenci. Pri poslikavi podhoda sodelujejo predvsem učenci devetega in sedmega razreda, ki imajo v tej polovici leta na urniku likovno umetnost, ter učenci, ki obiskujejo izbirni predmet likovno snovanje in likovni krožek.
Pomaga pa lahko prav vsak učenec, ki pokaže voljo in veselje.

 Učiteljica ni želela nobenega od mladih posebej pohvaliti, saj nam je zaupala, da je neverjetno navdušena prav nad vsemi.
Tudi notranjost podhoda lepo napreduje
Namen prenove podhoda je narediti okolje bolj prijetno. Vsak, ki se bo sprehodil skozi podhod in bo imel za seboj težek oz. naporen dan, bo lahko prebral nekaj lepih misli in si ogledal čudovite poslikave ter tako postal boljše volje. Učenci so naslikali ljudi z vsega sveta, npr. črnce, belce ter pripadnike drugih ras in veroizpovedi…
Nad njimi pa so kot v stripu okvirčki, ki nam povedo, o čem te osebe razmišljajo. Okvirčki so polni lepih in pozitivnih misli. Njihovo sporočilo je, da ni pomembno, katere vere ali rase si, drug drugega moramo ceniti. Ideje za motive na stenah podhoda so prispevali učenci 9. razreda, med poukom je namreč več skupin predlagalo ideje.
Te so pozneje predstavili ravnatelju. Prenova se je začela aprila in se bo končala v maju.
Steno pri stopnicah bo krasil zaljubljen par.
Učiteljica Anamarija in mi vsi smo nad prenovo navdušeni. 

                                  
Naslikali bodo košarkarja, pripadnike različnih ver ...

V oblačkih bodo lepe misli, ki jih boste lahko prebrali na poti iz šole.

                                                        Sara Kolar, 7. c, foto: Natalija Vrhovnik, 7. b

Komentarji