UČENJE JE LAHKO TUDI ZABAVNO

     Zdravo! Spet smo se srečali, kot sem obljubila. Današnja tema je učenje. Pogovarjali se bomo o tem, koliko časa in kaj se največ učijo učenci na naši šoli. Predstavila pa vam bom tudi načine, kako se lažje učiti oziroma različne načine učenja.

     Malo smo anketirali učence in izvedeli naslednje.  Učencem sedmih razredov največ preglavic delata angleščina in geografija. Učijo pa se od pol ure do dveh ur. Nato so tu še peti razredi, ki se največ ukvarjajo z naravoslovjem in družbo. Pogosti odgovori so bili od 20 min do ene ure učenja na dan. Učencem tretjih razredov pa največ težav delata matematika in spoznavanje okolja. Na dan se učijo od pol ure do ure in pol.


Ana in Medeja, 7. r.
     Če vam gre v šoli slabše, ali pa imate težave, pa je naslednja tema kot naročena za vas. Predstavila vam bom več načinov učenja, poskusite lahko vse in vidite, kateri vam bo najbolj ustrezal. Zraven pa bom napisala še navodila, kako ga izvedeš.


Petošolci
1.)    Navadno učenje = Najprej se odločiš, kateri predmet se boš učil. Usedeš se za mizo in na glas ali v mislih ponavljaš snov. Tvoja odločitev pa je, ali se boš omejil na čas, ali pa se boš učil, dokler si snovi ne zapomniš. To začni delati vsaj en teden pred testom in izvajaj dnevno. Na koncu lahko koga prosiš, da te vpraša in preveri tvoje znanje.
2.)    Predspalno učenje = Pol ure ali uro pred spanjem pojdi v posteljo in prebiraj snov večkrat, dokler ne bo čas za spanje. To ponavljaš vsako noč pred testom. Na koncu lahko koga prosiš, da preveri tvoje znanje.
3.)    Spletno učenje = Prižgi računalnik in v Google vpiši npr. vaje za angleščino. Obiščeš več strani, na katerih imaš vaje, najbolje pa je, da ti na koncu računalnik to samodejno preveri oz. popravi. Na koncu poišči teste za predmet, ki si se ga učil, in si jih skopiraj, potem pa preglej rešitve.
4.)     Zabavno učenje = Iz snovi, ki se jo učiš, povzemi vsako temo posebej na majhne listke. Zadaj pa si napiši namige, ki te bodo vodili do naslednjega listka. Ko ga najdeš, za nagrado prebereš vsebino, na koncu pa si lahko skriješ kakšno pravo nagrado, npr. slaščico.
Upam, da sem ti pomagala in morda s temi nasveti izboljšala tvoje ocene.

      Sara Kolar, 7. c
                                 Anketirali: Sara Lesjak, 7. c, in Natalija Vrhovnik, 7. b
            


Komentarji