SLOVENŠČINA V SEDMEM RAZREDU JE ZANIMIVA

Slovenščina v sedmem razredu je zanimiva.
Na začetku leta smo se učili o jeziku in pravopisu, ko smo s tem končali, pa smo začeli s književnostjo. Književnost je sama po sebi v redu, vendar po nekem času postane zelo dolgočasna in še spraševanja postanejo težja, saj si moraš zapomniti vse o vseh zgodbicah/pravljicah, ki smo jih obravnavali. Naj jih naštejem samo nekaj: KRALJ MATJAŽ, VOLKODLAK, MARTIN KRPAN … Meni je bil najbolj všeč MARTIN KRPAN, saj smo ga brali celo uro in zato ni bilo časa za kaj drugega. Najljubši pa mi je bil tudi zato, ker je pisatelj na zelo dober način opisal Martina Krpana in ga postavil v »dobro luč«.
Brali smo tudi veliko basni, kot so: OSEL JE OSEL,  VOLK IN JAGNJE, LISICA IN GROZDJE …
http://www2.arnes.si/~sopbosol/pegaminlambergar.htm
Od teh mi je bila najbolj všeč basen LISICA IN GROZDJE, saj opisuje veliko večino današnjih ljudi. Lisica je hotela grozdje, vendar ga ni mogla dobiti, zato se je vdala, in ko je končno odpadel z veje, ga ni hotela več.
Včeraj pa smo prebrali zgodbo »KOZLOVSKA SODBA V VIŠNJI GORI«, ki jo je napisal pisatelj JOSIP JURČIČ.
Mimogrede, naša učiteljica slovenščine je ANA KOTNIK, že intervjuvana učiteljica na tej naši strani. Pouk imamo večinoma v učilnici  3/U6, včasih pa tudi v učilnici za zgodovino.
Nedolgo nazaj smo pisali spis o zgodbi »PEGAM IN LAMBERGAR« in ga danes dobili nazaj.
(Povprečna razredna ocena je bila pdb (4) in celo nobene nezadostne ocene ni bilo … pa pojdimo raje nazaj na književnost.)
Rad bi povedal samo še to, da mi je slovenščina na splošno všeč, saj imam tam dobre ocene, vendar bi res lahko počasi zaključili s vsemi temi zgodbicami in pesmimi.
No, spis počasi postaja že zelo dolg in res vas nočem dolgočasiti. Rad bi povedal samo še to, da je moj najljubši predmet slovenščina, ker je med drugim učiteljica prijazna, imam dobre ocene in mi je tudi na splošno zanimiva.

                                                     Luka Lev Zavasnik, 7. c

Komentarji