MOJI NAJLJUBŠI FILMI

Večino mojih prijateljev ve, da sem nekako obsedena s filmi in nadaljevankami, zato vam jih bom tukaj tudi nekaj priporočila oz. naredila seznam svojih najljubših nadaljevank in filmov.

http://www.imdb.com/media/rm3702838272/tt2582846?ref_=tt_ov_i
Krive so zvezde 
(The Fault In Our Stars)

je eden klasičnih filmov, ki ga je videla že skoraj vsaka najstnica.
V zgodbi nastopa 16-letna Hazel Grace Lancaster, ki se močno zaljubi v Augustusa Watersa. Hazel izgleda koz navadno dekle, vendar trpi za rakom na sčitnici in metastazami. Z Augustusom se spoznata v podporni skupini, se spoprijateljita in zaljubita. Augustus je popoln fant, ki bi si ga želela imeti vsaka punca, Hazel pa je prečudovita in prijazna punca. Vse se zdi popolno, vendar se na koncu zgodi velika nesreča … Ne bom vsega pokvarila in izdala konec zgodbe! Če želite, si lahko preberete tudi knjigo, na podlagi katere je bil posnet film. Njen avtor je John Green.
Nauk zgodbe: vsi imamo svojo zgodbo in različne probleme in ne moremo vedno dobiti tega, kar si želimo. Nikoli se ne bo prav vse izšlo tako, kot si želimo, vendar ne glede na vse slabo poskušajmo v vsaki stvari najti nekaj dobrega in uživati v vsakem trenutku.



Suicide Room

http://www.imdb.com/media/rm1402057216/tt1808454?ref_=tt_ov_i
Gre za poljski film, vendar ga lahko najdete z angleškimi podnapisi. Film govori o najstniku z imenom Dominik, ki živi popolno življenje, dokler se na maturantskem plesu ne poljubi s svojim sošolcem Aleksandrom. Nekaj dni je še vse normalno, nato pa se začne na spletnem omrežju, imenovanem »Suicide room«, pogovarjati s punco po imenu Sylwia. S Sylwio postaneta zelo dobra prijatelja, s tem pa pride tudi Dominikova sprememba stila in obnašanja. Na svečanem dogodku s svojimi starši reče očetovemu šefu, da je gej, saj so ga hoteli »poparčkati« z njegovo hčerko. Dominik za tem pade v depresijo in sploh ne gre več iz svoje sobe, poskuša narediti samomor, zato ga peljejo k psihiatru, pa tudi to ne pomaga. Počasi se zaljubi v Sylwio, ki ga hoče prepričati, da bi ji prinesel alkohol in tablete za samomor, vendar on tega noče. Na koncu začne halucinirati in zgodi se nekaj groznega, kar bo močno vplivalo na Sylwijino življenje.
Nauk zgodbe: dvomim, da ima ta zgodba kakšen poseben nauk, vendar mi je všeč, ker govori o problemih, s katerimi se soočajo najstniki. Ne glede na to, kako osamljenega se počutiš, je vedno nekdo ob tebi.


Charlijev svet (The Perks Of Being a Wallflower)

(pomen besede wallflower: oseba, ki vse sliši, vidi in razume, vendar ostane tiho)

http://www.imdb.com/media/rm1968354560/tt1659337?ref_=tt_ov_i
Film govori o fantu Charlieju, ki se po letih boja z depresijo in samopoškodovanjem odloči, da bo s prihodom na srednjo šolo začel na novo. Tam v razredu spozna smešnega fanta Patricka, ki se iz vsega dela norca. Bolje se spoznata na šolski tekmi. Tam zraven prisede Patrickova polsestra Sam. Nista v sorodu, le njena mama se je končno odločila zapustiti njenega ničvrednega očeta in se poročila s Patrickovim prijaznim očetom. Vsaj tako je sama rekla. Oba sta bila že v četrtem letniku. Enkrat sta povabila Charlieja na neko zabavo, kjer si je našel veliko novih prijateljev. Ob prihodu na srednjo šolo se mu je spremenilo življenje. Bil je srečen, imel je prijatelje in tudi novo ljubezen.
Film priporočam zato, ker prikazuje veliko problemov, s katerimi se najstniki dandanes ubadajo. Sploh pa je ''playlist'' v filmu za moje pojme prečudovit in mislim, da bo všeč vsakemu, ki rad posluša staro glasbo iz 80. in 90. (David Bowie, The Smiths, Joey Ramone, Crowded House …) Film je bil posnet na podlagi knjige The perks of being a wallflower, ki jo je napisal Stephen Chbosky.
Nauk zgodbe: včasih ko ti oseba reče, da se počuti v redu, ni nujno, da je to resnica. Nekomu lahko dokažeš, da ga imaš rad in boš vedno ob njem, ne da bi sploh odprl usta. Včasih se zdi težko pristopiti do ljudi, vendar je ponavadi veliko lažje, kot se ti zdi. Pravi prijatelji te bodo imeli radi zaradi tega, kar si, ne pa zaradi tistega, kar hočejo, da bi bil. Radi te bodo imeli, tudi če si malo bolj ''čuden''. In če se slabo počutiš, poslušaj glasbo, ki ti je všeč, saj glasba lahko v trenutku spremeni tvoje razpoloženje.


Sirota (Orphan)

http://www.imdb.com/title/tt1148204/
Ta film je bolj za ljubitelje grozljivk. Zgodba govori o Kate in Johnu, ki se po Katinem (nenamernemu) splavu odločita, da bosta posvojila otroka. Ko prideta v sirotišnico, se takoj zaljubita v Esther, inteligentno 9-letnico iz Rusije. John in Kate sta imela že od prej dva otroka, gluhonemo 8-letno Max (Maxine) in 13-letnega Daniela. Kate takoj opazi, da je z Esther nekaj narobe. Zgodba se nadaljuje z različnimi poskusi umorov Max, Daniela in mame Kate. Vse se še bolj zaplete, ko Kate ugotovi temno skrivnost o Esther …
           Nauk zgodbe: ni vsak tako nedolžen, kot se zdi, da je. 

No, to so moji najljubši filmi, upam, da vam bodo všeč in da boste uživali ob gledanju.
                                                      
                                                            Sara Lesjak, 7. c

Komentarji