IMAŠ PRAVEGA PRIJATELJA?

http://goodmind-goodbody.tumblr.com/
Vsak od nas ima vsaj enega prijatelja, ali pa celo več.  Pravega prijatelja zagotovo potrebuje vsak od nas. 

*KAKŠEN JE PRAVI PRIJATELJ?
Pravi prijatelj ti vedno pomaga in te spodbuja pri tvojih podvigih (razen v posebnih primerih). Pravi prijatelj naj te nebi nikoli izdal. Ponavadi se pogosto družimo z njim (ali njo). Nekateri pravijo, da pravega prijatelja spoznaš v nesreči, kar je v večini primerov tudi res. Ko si na tleh, ti pomaga spet vstati, ko se večina ljudi obrne stran. Sprejema te takega, kot si, in te NIKOLI ne zapusti. Do tebe je iskren in ti vedno pove resnico, pa če tudi  včasih malo zaboli. Pravi prijatelj ve, da si zaslužiš izvedeti resnico.

*KRATKA ZGODBA
Povedala  vam bom kratko zgodbo o dveh prijateljicah. Ana in Nina sta najboljši prijateljici že od prvega razreda. Nikoli  se nista ločili druga od druge. Ko pa sta v šestem razredu spoznali deklico Laro, sta jo takoj sprejeli medse in tako so postale »sveta trojica«. Bile so nerazdružljive. Kmalu pa sta se Lara in Nina začeli oddaljevati od Ane, vse dokler se nista od nje popolnoma ločili. Ana  je bila zelo jezna na Laro, saj je mislila, da je ona kriva za to. Zato ju je začela zasledovati. Spoznala je, da je Nina sploh ne pozna več. Začela je neutolažljivo jokati. Nekega dne pa se je na poti domov zaletela v svojo sošolko Klaro. Ko jo je Klara videla jokati, ji je na vsak način hotela pomagati. Ana ji je povedala vse in Klari se je grozno zasmilila. Zato ji je predlagala, naj se začne družiti z njo. Prav kmalu je Ana pozabila na Nino in Laro, saj ima zdaj novo prijateljico.
http://valfre-journal.tumblr.com/post/14858979491
/best-friends-forever-and-ever

 *PRIMER IZ PRVE ROKE
 Nekaj takega sem občutila tudi jaz v 5. razredu. Ko nisem zmogla iti več naprej, mi je sošolka pomagala, da sem se spet postavila na noge. Sčasoma sva se vedno več pogovarjali. Večino odmorov sva bili skupaj. Skratka, veliko sva se družili in čez čas sva postali najboljši prijateljici. Super je imeti ob sebi nekoga, ki mu zaupaš.

                                                             Natalija Vrhovnik, 7. b

Komentarji